Filter
  • „Совембар“ - месец сова

   Sove1

   photo icon

    

    

    

   Новембар је месец посвећен совама утинама које у Кикинди, током зимских месеци, имају највеће урбано станиште . Тада их у крошњама стабала у центру града буде и по неколико стотина. Локална канцеларија за туризам и ове године уприличила је богат програм, у којем је учествовала и наша школа.

   У сали „Партизана“ у петак, 24.11.2017,  „Совембар“  је отворен изложбом „Моја визија - сова ушара“ која је започела у 10 часова. Наши ученици образовног профила туристички техничар  изложили су своје радове и украсили штанд, док су ученици образовног профила кувар/конобар нудили кексиће и медењаке, које су својеручно израдили у школском кулинарском кабинету уз стручну помоћ професорице Љиљане Салкаи. Највеће интересовање изазвала је игрица „запамти сову и освој колач“, у којој је задатак био да посетиоци пронађу што већи број истих парова сова, а затим би победник освојио наградни колач. Презентација са образовним профилима наше школе „обучена у рухо сова“ такође је била део програма представљања школе.

  • Републичко такмичењe из пливања

   20171121 165644На Републичком такмичењу из пливања које је  одржано 15.11.2017. у Крагујевцу, нашу школу  представљали су  ученици: Срђан Лаковић 4.2 који је у дисциплини 100м краул освојио 5. место, Душан Мрђа 3.1 у дисциплини 100м леђно освојио је 4. место, Софија Стојков 2.1 у дисциплини 100м  делфин освојила је 6. место, Ана Француски 1.1 у дисциплини 100м прсно освојила је 7. место ,а Милица Матијевић из 1.1 у дисциплини 100м краул  постигла је запажено 3. место.

   Честитамо!

     

    

  • Окружно такмичењe из стоног тениса

   20171109 092349На Окружном такмичењу из стоног тениса које је одржано 9.11.2017. у Кањижи, нашу школу  представљао је Горан Божић из 4.3 одељења.Он је у појединачној конкуренцији заузео друго место.

   Честитамо!

    

  • „MEНАЏЕР VS ВЛАСНИК“

   Eкономска трибина школске 2017/2018. године.

   MEНАЏЕР VS ВЛАСНИК

    slika a6photo icon

    

    

   У просторијама нове медијатеке  наше школе, 10.11.2017. одржали смо традиционалну економску трибину под називом MEНАЏЕР VS ВЛАСНИК“.

    Циљ ове трибине, као и претходних, јесте да нашим ученицима приближимо теме и трендове у области економије, али и изазове и шансе присутне у нашем привредном окружењу. У одабиру овогодишње теме руководили смо се чињеницом да се наши ученици - матуранти налазе на једној од животних раскрсница и да ће им искуства наших гостију бити од драгоцене помоћи у будућности у решавању дилеме која стоји пред њима: да ли бити специјализовани управљач - менаџер или основати сопствени посао?.

   Наши гости били су: Богдан Степанов, власник предузећа „Palet line“ ДОО Иђош; Милан Јовановић, власник предузећа „Promedia“ ДОО Кикинда; Предраг Познановић, управник филијале „Societe Generale“ банке у Кикинди и Мирољуб Томић, директор „Univerexport“-a у Кикинди. Трибини је присутвовало 44 ученика матурантских одељења  IV/1,IV/2, IV/3 и IV/4  и наше колеге - професори Драган Голић, Наташа Крстић, Емила Кленанц, Емилија Јанков и Ивана Барачков.

   Гости су дали различите одговоре на питање  „Да ли постоји рецепт за успех“. Ипак , заједнички именилац био је  да су  храброст, истрајност и одговорност особине које треба неговати и развијати на путу ка успеху.. Џон Вуден је рекао: Шта год да радите у животу, окружите се паметним људима који ће се расправљати са вама.“  Ми смо то на овој трибини успешно и урадили и надамо се да су разнолика размишљања и искуства наших гостију нашла прави пут и помогла нама и нашим ученицима у откривању сопственог пута ка успеху.

                                                                                       Организатори трибине:

                                                   професори Станислав Завишин и Наташа Вучковац

  • Сокобања

   slika a7photo icon

    

    

    

   Дана 13.10.2017, ученици Економско-трговинске школе, образовни профил кувар- Даниел Силађи, Јелена Лисица, Предраг Тенкеш,Никола Јесић, у пратњи наставника куварства Милана Малетића, крећу на пут за Сокобању због наставка учешћа у финалном догађају четврте сезоне такмичарског каравана ,,Изађи ми на теглу“, која ће се одржати 14.10.2017.године.

   На овој манифестацији наши ученици куварског смера 2.4 одељења представљали су наш град у кувању најбољег ајвара у Србији .

   Учествовало је тридесет  екипа из целе земље, међу њима и наша екипа „Младе наде“. Мада нису освојили једно од прва три места, ученици су својим залагањем, понашањем и знањем на леп начин представили своју школу и свој град.

   16.10.2017.године   

   Наставник куварства Милан Малетић  

  • Пореч

   slika a1

   photo icon

    

    

    

   У периоду од 25.10.2017. до 29.10.2017.године, у оквиру међународне сарадње у организацији Туристичког савеза Општине Кикинда, ученици Економско-трговинске школе, 2.4. одељења, куварског смера (Предраг Тенкеш и Никола Јесић), у пратњи наставника куварства Милана Малетића, боравила је у посети Поречу.

   За време боравка у Поречу били смо гости Туристичко-угоститељске школе Антона Штифанића где смо два дана учествовали у практичној настави у куварском кабинету. Заједно смо са ученицима из Пореча радили по наставном плану и припремали јела од  морских риба и плодова мора. Ученици су упознали нова медитеранска јела са подручја Истре. Остало време смо провели у разгледању градова Умага и Новиграда.

   Дана 28.10.2017. године, волонтерски смо учествовали у брању маслина на плантажи једне породице  и стекли ново искуство о намирници као што је маслина,која је врло битна у медитеранској кухињи.

   31.10.2017.године                                                                          Наставник куварства Милан Малетић 

    

  • Дрвеник

   slika a1

   photo icon

    

    

    

   У периоду од 02.10.2017. до 12.10.2017, ученици Економско-трговинске школе, смер кувар-  Јелена Лисица, Мина Срдић, Никола Јесић и Предраг Тенкеш, у пратњи наставника Милана Малетића, боравили су на Kуварској академији медитеранске кухиње у хрватском граду Дрвеник.

   За време боравка на Kуварској академији ученици су имали практичну и теоријску обуку о познавању традиционалних медитеранских јела која су им презентовали уважени мајстори кулинарства, Никша Ивичевић,Иван Бузолић и Иван Перић. Током боравка ученици наше школе припремали су традиционална јела од риба,ракова и шкољки и добили су уверење о успешно положеном I степену Куварске академије медитеранске кухиње.

   Кикинда 13.10.2017.године                                       Наставник куварства  Милан Малетић 

  • Eкономска трибина „Успешни привредници у Кикинди“

   Eкономска трибина „Успешни привредници у Кикинди“Eкономска трибина

   „Успешни привредници у Кикинди“

   Инспирисани чињеницом да се последњих година рапидно повећава број младих, високо образованих људи свих профила који теже да напусте Кикинду, с намером да своју срећу и услове за бољи живот потраже у већим градовима као што су Београд или Нови Сад, али неретко и градовима изван граница наше земље,  ове године, дана 21.11.2014. године, у Економско-трговинској школи Кикинда организовали смо Економску трибину под називом „Успешни привредници у Кикинди“. Констатацију о све већем броју младих који напуштају свој град, или пак земљу поткрепљују и резултати опсежног истраживања из 2013. године, спроводеног од стране новинара реномиране новинарске агенције Анадолија, који су показали да годишње око 12.000 високо образованих особа, старости између 25 и 35 година напушта Србију.

  • Републичко такмичење у стоном тенису

   Стони тенис - Ивор Катић освојио 1. местоРепубличко такмичење у стоном тенису

   Ивор Катић - освојено 1. место

   На Pепубличком такмичењу у стоном тенису за средње школе, одржаног 19.11.2014. у Трстенику учествовао је и ученик наше школе Ивор Катић, који је у појединачној конкуренцији од 32 учесника заузео 1. место и тако по други пут постао републички победник. Ивор  је у првом колу шеснaестине финала победио Живојина Јовановићa из Пољопривредне школе, из Ваљева са 2:1 у сетовима, затим је у другом колу осмине финала победио Милана Манојловићa из Економско-трговинске школе, из Шабца са 2:0 у сетовима. У трећем колу четвртине финала победио је Милана Јовановића из Гимназије, из Лесковаца са 2:0 у сетовима. У четвртом колу, у полуфиналу победио је Никшу Мартиновића из ЕСШ „Боса Милићевић“, из Суботице такође са 2:0 у сетовима, а у петом колу, у финалу, савладао је Алексу Гацева из Гимназије „9. мај“, из Ниша у врло драматичном мечу са 2:1 у сетовима.

   Поносимо се што у Школи имамо ученика као што је Ивор и од срца му честитамо. 

  • Посета Геронтолошком центру Кикинда

   Посета Геронтолошком центру КикиндаПосета Геронтолошком центру Кикинда

   Традиционална сарадња наше школе и Геронтолошког центра настављена је 04.11.2014. године. Ученици 31 и 32 одељења су у оквиру грађанског васпитања посетили Геронтолошки центар. У пријатној атмосфери, заједно са члановима Клуба пензионера, припремали смо сувенире и дружили се. Потом смо сви уживали у послужењу које су нам припремили.

   Обострани утисци су позитивни и договорили смо се да наставимо са оваквом сарадњом.

  • Генерална скупштина уније средњошколаца Србије

   Генерална скупштина уније средњошколаца СрбијеГенерална скупштина уније средњошколаца Србије

   (УНССГС)

   07.11.2014. године у Београду одржан је скуп представника Уније средњошколаца Србије. Скупу су присуствовали представници средњих школа из наше општине као и представници осталих многобројних школа из Србије.

  • Акција озелењавања школског дворишта

   Акција озелењавања школског двориштаАкција озелењавања школског дворишта

   У суботу, 8. новембра спроведена је акција озелењавања дворишног кутка Економско-трговинске школе. За израду пројекта ангажована је Дирекција за изградњу града, а пројекат је урадила инжењер за газдовање шумама и хортикултуру Дијана Јеж, која је и надгледала радове. Посађено је 300 садница, од чега су 22 дрвенасте врсте, а остало je ниско растиње, шибље и вишегодишње цветнице.

   Сама садња је обављена захваљујући заједничкој сарадњи разних еколошких удружења, поштовалаца природе, ученика и професора неколико школа у Кикинди на челу са Економско-трговинском школом, као и чланова коњичког клуба „Топот“. Посебно бих издвојила сарадњу са ССШ “Милош Црњански“ и Радмилом Мишков која предводи „Еко-ген“ секцију чији су чланови били бројни.

  • 59. Међународни сајам књига

   59. Међународни сајам књига

   59. Међународни сајам књига

   Ученици и професори наше школе су посетили 59. Међународни сајам књига у Београду. Посета је организована 30.10.2014. године, на школски дан, када је традиционално велики попуст на књиге већине издавачких кућа.

   Осим што су имали прилику да купе књиге, ученици су такође упознали поједине ауторе књига и добили аутограм.

  • Посета Економском факултету у Суботици

   Посета Економском факултету у СуботициПосета Економском факултету у Суботици

   Економско трговинска школа из Кикинде већ низ година  сарађује са Економским факултетом из Суботице. Тако су и овај пут, 27.10.2014. године  професори Дубравка Варађанин и Станислав Завишин са четрдесет четири ученика одељења: 41, 42, 43, 44 и 34 посетили Економски факултет у Суботици. Наш домаћин биo је ванредни професор рачунарства и информатике др Мартон Сакал.

    

  • Посета школи „Romulus Paraskivoju“ из Ловрина

   Посета школи „Romulus Paraskivoju“ из Ловрина Узвратна посета школи „Romulus Paraskivoju“ из Ловрина у Румунији

   У среду, 29.10.2014. године у 8 часова из Улице војводе Путника аутобусом „Аутопревоза“ тринаест ученика наше школе: Тамара Поповић,44, Милијана Поповић,44, Никола Грујић, 44, Невена Никић, 43, Драгана Ђорђевић, 43, Кристина Грлић, 43, Зорана Средић, 41, Валентина Пап,  41, Тања Лугоња, 34, Наташа Литричин, 34, Момчило Марчета, 34, Дејана Велемиров, 34, Теодора Михаљфи, 34, као и директор Школе Томислав Бартолић, секретар Школе Тања Изда и професори Бранислав Јесић и Милица Стеванов кренули су у узвратну посету школи у Ловрину.

  • Дан школе "Милош Црњански" из Кикинде

   Дан школе "Милош Црњански" из КикиндеДан школе "Милош Црњански" из Кикинде

   Ученички парламент средње стручне школе „Милош Црњански“ обележио је у петак 24.10.2014. године Дан школе и том приликом позвао председника парламента и ученике Економско-трговинске школе да присуствују манифестацијама које су организовали.

   Поред укусне хране и добре атмосфере, организатор је у школи приредио и такмичења у којима су ученици средњих школа могли да одмере снаге.

  • Међуокружно такмичење у одбојци

   ETS Kikinda - Medjunarodno takmicenje u odbojciМеђуокружно такмичење у одбојци

   У Футогу, 27. новембра 2013. године, одржано  је Међуокружно такмичење у одбојци за девојчице. За екипу наше школе наступале су: Јована Торњи и Тамара Милић, III1, Јована Родић и Тања Лугоња, II4, Јелена Зивлак, II3, Jелена Родић, Милана Утржан и Јелена Гламочак, II1 и Ивана Милић, Снежана Петров и Јелена Цуњак из I1одељења.

   На овом такмичењу екипа наше школе заузела је четврто место.

  • Eкономска трибина

   Економска трибинаEкономска трибина школске 2013/14. године

   15.11.2013.

   У настојању да ученицима што више приближимо савремене економске теме, као и актуелне проблеме, али и изазове присутне у нашем привредном окружењу, и ове године у Економско-трговинској школи у Кикинди организовали смо економску трибину. Тема овогодишње трибине, која је одржана дана 15.11.2013. године (у термину 12:30-14:00 часова) била је „Предузетништво у Кикинди“.

  • Посета Економском факултету у Суботици

   Посета Економском факултету у СуботициПосета Економском факултету у Суботици

   Дана 30.10.2013. године професори Дубравка Варађанин и Станислав Завишин са педесет три ученика 4.1, 4.2, 4.3, 4.4 и 4.5 су посетили Економски факултет у Суботици. Наши домаћини су били продекан факултета и доцент за предмет информатике Др Мартон Сакал и доцент за предмет маркетинг Дарко Пантелић.

   Ученици су упознали амфитеатре, кабинете, библиотеку и учионице факултета, као и фитнес центар који се налази у пословној згради факултета. Такође, домаћини су нас информисали о разним темама као што су:

  • ТРИБИНА “НЕ ДРОГАМА!”

   Tribina ne drogamaТРИБИНА “НЕ ДРОГАМА!” – УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ

   У уторак, 05.11.2013. године, у амфитеатру Педагошке академије, организована је трибина о штетности и погубности наркоманије по људски живот.

   Трибини су присуствовали представници Општине Кикинда, ученици виших разреда основних школа, представници парламента свих средњих школа у Кикинди, као и студенти педагошког факултета. Специјални гости трибине били су неуропсихијатар проф. Др Јован Марић, професор Медицинског факултета у Београду, глумица Нада Блам и певачица Снежана Мишковић - Викторија.

  • Јесењи шаховски турнир

   Jesenji sahovski turnirЈесењи шаховски турнир

   2013/14. школске године

   Дана 29.10.2013. године одржане су квалификације за Јесењи шаховски турнир у учионици број 8. Учествовали су ученици:

    

     

  • Међународни сајам књига

   Међународни сајам књигаМеђународни сајам књига

   Ученици и професори наше школе су посетили 58. Међународни сајам књига у Београду. Међу бројним домаћим и страним издавачким кућама, имали су прилику да купе књигу у складу са интересовањима и уз сајамски попуст.

   Путовање је протекло уз дружење и лепо расположење.

    

  • Ивор државни првак у стоном тенису

   Ивор државни првак у стоном тенисуИвор државни првак у стоном тенису

   У организацији Савеза за школски спорт и омладинско васпитање Србије, 22. новембра 2012. године у Кикинди одржано је Републичко такмичење у стоном тенису, у Спортском центру Језеро.

    

    

  • Регионална конференција "Изазови вођења"

   Регионална конференција "Изазови вођења"Регионална конференција "Изазови вођења"

   Директор Економско-трговинске школе, Томислав Бартолић, као члан Управног одбора Друштва директора школа Србије и члан Управног одбора Заједнице Економско-трговинских школа учествовао је на ПРВОЈ РЕГИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ УДРУЖЕЊА ДИРЕКТОРА СРЕДЊИХ И ОСНОВНИХ ШКОЛА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ у САРАЈЕВУ од 22. до 24. Новембра 2012. године.

  • Сајбер пионири у ЕТШ

   Сајбер пионири у ЕТШСајбер пионири у ЕТШ

   Радионица вршњачке едукације одржана је у нашој школи у уторак, 20.11.2012. године. Тема радионице било је насиље на интернету, а вршњачке едукаторке биле су Андреа Носков, ученица IV4 разреда, смер туристички техничар-оглед и ученица ССШ „Милош Црњански“ Андреа Шкапик.

    

  • Посета Компанији Банини

   Посета Компанији БаниниПосета Компанији Банини

   Наташа Милошев, Ана Здравковић и Милица Љубоја, ученице IV1 разреда, смер  економски техничар, и професор економске групе предмета, Милан Витас, посетили су 14.11.2012. године  Банини АД, предузеће за производњу контиторских производа из Кикинде.

   Госпођа Рада Станић топло нас је дочекала и упознала са радом најслађе фабрике у Кикинди; показала нам канцеларије, сале за преговоре и мензу.

  • Дан студената и средњошколаца

   Међународни дан студената и средњошколаца17. Новембар  - Међународни дан студената и средњошколаца

   Међународни дан студената и средњошколаца обележава се као успомена на прашке студенте/киње и средњошколце/ке, који су због мирног протеста против нацистичке окупације своје земље одржаног 17. новембра 1939. године стрељани без суђења.

    

  • Хуманитарна акција давања крви

   Хуманитарна акција давања крви

   Хуманитарна акција давања крви протекла је веома успешно. Ученици Економско-трговинске школе одазвали су се у завидном броју и тиме великодушно помогли особама којима је таква врста помоћи неизмерно потребна. Акција се одржала у четвртак, 25. октобра 2012 године. Ученици који су учествовали у акцији били су два дана поштеђени од наставе. Овом приликом се још једном захваљујемо храбрим ученицима на несебичној помоћи.

  • Посета Економском факултету у Суботици

   Посета Економском факултету у Суботици

   У четвртак, 22. октобра матуранти су, заједно са професорима Дубравком Варађанин и Станиславом Завишином били у посети Економском факултету у Суботици.

   Ученике одељења IV1, IV2, IV3 и IV5  су дочекали др Мартон Сакал (продекан за међународну сарадњу) и др Дарко Пантелић (доцент, департман за трговину, маркетинг и логистику) који су презентацију започели причајући о (не)образованости људи у Србији.

  • Шаховски турнир

   Шаховски турнир

    

   У нашој школи одржан је шаховски турнир у периоду од 30.10. до 06.11.2012. године.

   Победник турнира је Варађанин Горан из 3.3 одељења.

    

  • Економска трибина 24. 11 2016.

    

   Picture 001Eкономска трибина школске 2016/17. године.

   Дана 24.11.2016. у просторијама нове медијатеке Економско-трговинске школе Кикинда одржали смо традиционалну економску трибину под називом „Како започети сопствени посао?“ Циљ ове трибине, као и претходних, јесте да нашим ученицима приближимо савремене економске теме, као и актуелне проблеме, али и шансе присутне у нашем привредном окружењу.  У одабиру овогодишње теме руководили смо се чињеницом да је нашим ученицима - матурантима потребна додатна подршка у одабиру будућег занимања, делатности или посла којим ће се бавити, те да ће им искуства наших гостију бити од драгоцене помоћи у будућности.

   Наши гости били су: Мирјана Перовић, адвокат; Драган Миланков, самостални предузетник из области подршке пословању и Тибор Хорват,  генерални секретар Регионалне привредне коморе Кикинда, док је укупно 36 ученика матурантских одељења  IV/1,IV/2,и IV/4, као и наше колеге - професори Зора Гавранчић, Драган Голић, Јасна Грбић, Гордана Јокић, Ружица Глушица и Љиљана Јовчевски имало прилику да од њих добију детаљне информације о почетку и развоју сопственог посла.

  • Посета Економском факултету у Суботици

    

   Picture 537Посета Економском факултету у Суботици

   Дана 10.11.2016. године професори Дубравка Варађанин и Станислав Завишин са тридесет и четири ученика одељења 41, 42, 43 и 44 су посетили Економски факултет у Суботици. Наши домаћини су били продекан факултета Др Зита Бошњак и редовни професори факултета на смеру Информатика Др Мартон Сакал и Др Предраг Матковић.

  • Позив Канцеларија за младе

   Канцеларија за младе и ове године, позива младиће наше школе да учествују у тренингу о родно заснованом насиљу „Буди мушко“.

   Тренинг се организује за заинтересоване младиће израста од 13 до 19 година и одвијаће се кроз радионице чије су теме: насиље, род и пол, сексуално насиље, етикетирање, моћ и односи, изражавање властитих осећања. Тренинг траје три дана од четвртка 24. до суботе 26.новембра. Заинтересовани ученици треба да се јаве психологу школе. Рок ѕа пријаву је до понедељка, 21.новембра.

   Психолог Школе, Катица Рајков

  • Похвала ученици

   Ученица 41 одељења, Жељана Томин, освојила  је треће место на литерарном конкурсу који је расписала Народна библиотека „Јован Поповић“. Од срца јој честитамо и похваљујемо је за успешно представљање Школе.

   Психолог Школе, Катица Рајков

  • Дани лудаје

   Dani ludajeДани лудаје

   Дани лудаје, одржани по 31. пут, ни  ове године нису прошли без учешћа Економско – трговинске школе. Наиме, и сада смо се потрудили да улепшамо град својим шареним лудајама. Њих смо украшавали на часовима Ликовне културе и Грађанског васпитања, а изложили на зеленој површини на тргу. У томе су учествовали ученици 1.1, 1.3, 3.2 и 3.4 одељења са својим предавачима Александром Јоксимовићем и Тихомиром Гајским, а припомогле су и колегинице Наташа Вучковац и Наташа Крстић.

  • Литерарни конкурс

   Освојено друго место на литерарном конкурсу Народне библиотеке "Јован Поповић"Освојено друго место на литерарном конкурсу Народне библиотеке "Јован Поповић"

   Поводом прославе 170 година постојања и рада, Народна библиотека "Јован Поповић" расписала је литерарни конкурс за најбоље радове деце и младих у 2015. години.  

   Ученик наше школе, Никола Глишић, из 4.2 одељења, освојио је другу награду на овом конкурсу, која му је уручена 18.11.2015. у Народној библиотеци. 

   Честитамо Николи!

  • Специјалистичка обука младих кувара-бивших ученика наше школе

   Специјалистичка обука младих кувара-бивших ученика наше школеСпецијалистичка обука младих кувара-бивших

   ученика наше школе

   Медитеранска кухиња

   Дрвеник, 2015.

   У оквиру регионалне сарадње између наше школе,  Средње струковне школе „Блаж Јурјев Трогиранин“ из Трогира у Хрватској,и CMCA академије са Хвара,  бивши ученици наше школе смера- кувар: Дејан Дивић, Теодор Алар и Верица Колданов заједно са наставником Душком Вокићем, отпутовали су у  хрватски градић Дрвеник на специјалистичку обуку под називом „Медитеранска кухиња“.

  • Ђуриним трагом кроз Кикинду

   Ђуриним трагом кроз КикиндуЂуриним трагом кроз Кикинду

   Кикиндска књижевница Марија Танацков 23.11.2015. године по трећи пут била је гост наше школе. Одржала је предавање „Ђура Јакшић и Кикинда“. Овог пута госпођа Танацков упознала је ученике и професоре са занимљивостима из живота великог песника, сликара, приповедача и драмског писца, Ђуре Јакшића. Сазнали  смо много о његовој љубави према крчмарици Мили, која га је инспирисала да напише своју најпознатију песму, али и о данима проведеним у нашем граду. Од сада ћемо с већим интересовањем и разумевањем читати и доживљавати Ђурину књижевну и ликовну уметност.

  • Oпштинско такмичење у одбојци

   Oпштинско такмичење у одбојциOпштинско такмичење у одбојци

   На Oпштинском такмичењу у одбојци одржаном 04.11.2015. у Кикинди учествовали су и ученици наше школе у мушкој и женској конкуренцији. Женска екипа је у саставу: Јована Медаревић 4.2, Ивана Милић 3.1, Јована Родић 4.4, Данијела Величков 2.1, Јована Родић 2.1, Сара Турудија 2.1, Тамара Тодоровић 2.4, Милица Балабан 2.4 и Симона Божо 2.4 заузела друго место, а мушка екипа је у саставу: Игор Скубан 3.1, Марко Љубојевић 3.3, Милан Пашић 3.3, Драго Марковић 3.2, Штеванов Душан 3.4, Милан Попов 2.3, Момчило Галић 21., Јован Лисица 1.3 и Дејан Бабић 1.1 заузела треће место.

  • Oкружно такмичење у пливању

   Oкружно такмичење у пливањуOкружно такмичење у пливању

   На Oкружном такмичењу у пливању одржаном, 2.11.2015. године у Кикинди нашу школу представљали су следећи ученици: Милан Докић, 1.2, Душан Мрђа, 1.1, Срђан Лаковић,  2.2, Марина Карановић, 2.4 и Вања Урошев 4.1. На Школску олимпијаду су се пласирали: Вања Урошев, 4.1 друго место на Окружном такмичењу – стил прсно, Срђан Лаковић, 2.2 прво место на Окружном такмичењу - стил краул, Марина Карановић, 2.4 прво место на Окружном такмичењу - стил делфин и Душан Мрђа, 1.1 прво место на Окружном такмичењу-стил делфин.

   Честитамо!

   професор физичке културе Васа Микалачки

  • Eкономска трибина школске 2015/2016. године

   Eкономска трибина школске 2015/2016. годинеEкономска трибина школске 2015/2016. године

   У духу неговања сарадње наше школе са субјектима из области привреде, банкарства и осталих области које су у непосредној вези са економијом  и ове године у Економско-трговинској школи, у Кикинди,у новој медијатеци 09.11.2015. године одржали смо економску трибину: „Савремени банкарски производи у функцији привлачења нових клијената“.

   Трибини је присуствовало 25 ученика одељења IV1, IV2IV3 и IV4, као и наше колегинице, професори економске групе предмета: Славица Богосав, Жељка Миличић и Ивана Барачков.

  • 60. јубиларни Међународни сајам књига у Београду

   60-и јубиларни Међународни сајам књига у Београду

   60. јубиларни Међународни

   сајам књига у Београду

   29. октобра 2015. године ученици и професори наше школе су посетили 60. јубиларни Међународни сајам књига у Београду. Имали су прилику да се упознају са бројним издањима домаћих и страних издавачких кућа и да присуствују књижевним трибинама. Почасни гост ове културне манифестације је била земља Русија. Министар просвете Срђан Вербић је поздравио ученике основних и средњих школа и замолио их да купе бар по једну књигу као успомену на тај дан. Ученици су имали прилику да купе књиге по сниженим сајамским ценама. Путовање је протекло уз лепо дружење и у пријатној атмосфери.

  • ФИМЕК награђује знање традиционално

   ФИМЕК награђује знање традиционално

   Обавештавамо ученике да Факултет за економију и инжењерски менаџмент из Новог Сада и ове године организује такмичење средњошколаца у знању. Циљ овог такмичења, поред промовисања Факултета, је афирмација и промовисање размене знања и предузетништва као и мотивисање средњошколаца да улажу у себе, своје усавршавање и образовање и да развијају личне предузетничке компетенције. За све учеснике, а нарочито за најуспешније, факултет је припремио вредне награде.

   Такмичарски тим једне школе чине три матуранта. Такмичење се састоји у давању одговора на питања из опште културе и информисаности. Стога је ово лепа прилика за све ученике који ће на пријемним испитима имати питања оваквог типа да провере своја знања. 

  • Окружно такмичење у кошарци за мушкарце

   20. новембра 2014. године у Кикинди, у СЦ „Језеро“, одржано је окружно такмичење у кошарци за мушкарце. Наша екипа такмичила се у саставу:

   Горан Вујанић, 11

   Бранко Демировић, 11

   Лука Петровић, 11

   Милан Анђелић, 13

   Јозеф Прекпалај, 24

   Марко Чарапић, 31

   Бранислав Ћошков, 31

   Светозар Гавранчић, 31

   Шћепан Рудан, 31

   Никола Јасић, 31

   Илија Стојановић, 34

   Момчило Марчета, 34 – капитен.

   Победили су екипу средње школе из Новог Кнежевца, резултатом 94:36 и тако се пласирали на међуокружно такмичење.

   Похваљујемо их и од срца им честитамо, а на следећим такмичењима желимо пуно успеха.