Filter
  • Дан Економско-трговинске школе

   zamena uloga 2photo icon

    

    

    

    

   У суботу, 14. априла, у 8 часова, започете су припреме за кување гулаша на  у дворишту наше школе. За такмичење су се пријавиле 4 екипе:

   • Средња стручна школа „Hansági Ferenc“ Сегедин, Мађарска
   • Colegiul Economic „Francesko Saverio Nitti“ Темишвар, Румунија
   • Средња школа „Петра Шегедина“ Корчула, Хрватска
   • Економско-трговинска школа , Кикинда
  • Такмичење у куварским вештинама у Економско трговинској школи

    

  • Економска трибина одржана 12.4.2018. године

   slika a1photo icon

    

    

    

   И ове школске године у Економско- трговинској школи имали смо госте са Економског факултета из Суботице. Захваљујући томе, одржали смо још једну економску трибину намењену матурантима наше школе. 

   Трибина је одржана у медијатеци Економско-трговинске школе 12.4.2017. године под називом „Промоција Економског факултета у Суботици“.

  • Најава програма прославе Дана школе

   У току прославе Дана школе, 14. 4.2018. године, одржаће се Међународно такмичење у кувању гулаша. На овом такмичењу поред наше школе учествоваће и школе из Мађарске, Републике Хрватске и Румуније.

  • САЈАМ УЧЕНИЧКИХ КОМПАНИЈА 2018

   20180322 122605photo icon22. марта 2018. године у Новом Саду, на Регионалном такмичењу ученичких компанија из Војводине, нашу школу су представљале три ученичке компаније.

   Компанију “iBox” основали су ученици 3.3 разреда: Јелена Ђумић, Лука Глаочак, Милица Козомора, Невена Митровић, Јован Лисица и Дејан Петковић.

   Такође, ученици из 3.3 разреда, основали су компанију “OldGold” Мирослава Милошев, Невена Шорш, Дејан Костић, Вук Стојановић и Јован Прунић.

   Трећу компанију “Organic Coffee” основали су Уна Кокот и Анђела Деспотовић из 1.2, Дејан Бабић из 3.1, Александар Карановић и Небојша Драган из 2.2 и Марко Мирчета из 1.1 разреда.

    Ученици су показали изузетну ангажованост око оснивања и рада ученичких компанија.

    Исто тако, на набољи могући начин представили смо град Кикинду и нашу школу.

    Производи наших компанија били су запажени код жирија и посетилаца у Тржном центру „Биг“ а ученици су стекли искуство и знање са којим планирамо и следеће године да наступимо на истом овом такмичењу.

     

   28. март 2018.

   Професор, Тања Радованов

    

  • Извештај о хуманитарној акцији и свирци за Јелену Такић

   IMG 20170408 142614 432 2photo iconУ оквиру хуманитарне акције „Помозимо Јелени Такић“(ученици завршне, треће године Економско-трговинске школе)  у Народном позоришту, 8.априла 2016.године организована je хуманитарна свирка Кикиндских музичара.

  • Радионица "Још увек возим"

   8photo icon 

   - о важности поштовања прописа у саобраћају и

   - о опасностима од конзумирања алкохола

   10.04.2017.

   За ученике другог разреда

   Катица Рајков

  • Републичко такмичење из трговинског пословања са практичном наставом

   17692840 849131481904268 1485616102 oУ Економско-трговинској школи у Пожаревцу се од 31. марта до1. априла 2017. године одржало  Републичко такмичење из трговинског пословања са практичном наставом. Наша школа је трећи пут учествовала на том такмичењу и била је једина школа из Војводине. Школу су представљале ученице 3.5 одељења, смера- трговац: Дијана Чикош и Анита Печи. Ментор ученица је професорица Ружица Глушица. Учествовало је 22 ученика – трговаца и трговинских техничара из 11 школа из Србије (Пожаревца, Лесковца, Грделице, Крушевца, Кикинде, Крагујевца, Београда, Јагодине, Великог Градишта, Смедерева, Шапца). Такмичење је било из теоријског и практичног дела.Након такмичења, са домаћинима смо ишли у обилазак знаменитости града Пожаревца.

   Ружица Глушица

  • Републичко такмичењe из џуда

   IMG 0852На Републичком такмичењу из џуда, одржаном 14.03.2017. у Панчеву учествовао је и  ученик наше школе Немања Милић из 3.4 одељења,који је у категорији до 60 кг заузео прво место.

   Честитамо!

  • Економска трибина одржана 06.04.2017. године

   dscn9857 photo icon

   И ове школске године у Економско- трговинској школи  имали смо госте са Економског факултета из Суботице. Захваљујући томе, одржали смо још једну економску трибину намењену матурантима наше школе.

   Трибина је  одржана  у  медијатеци Економско-трговинске школе 06.04.2017. године под називом „Промоција Економског факултета у Суботици“. Економски факултет опет нам је представљао некадашњи ученик Економско-трговинске школе из Кикинде, а сада ванредни професор и предавач на смеру информациони системи др Мартон Сакал. Организатори и учесници ове трибине  били су наставници Економско-трговинске школе Дубравка Варађанин и мр Станислав Завишин. Учесници трибине били су ученици четврте године- смер економски техничар и смер комерцијалиста. Они су имали прилику да укратко виде презентацију свега онога што факултет нуди у школској 2017/2018. години. Ту пре свега мислимо на смерове факултета, избор између студирања у Новом Саду или у Суботици, могућности размене студената са иностранством и оно најважније – како и где да траже посао после завршетка студирања. Презентацији су, поред ученика 4.1, и 4.4  одељења, присуствовао и наставник економске групе предмета Боријан Јеловац.

  • Дан Економско-трговинске школе 2014.

   Dan skole 2014Дан Економско-трговинске школе 2014.

   Од 9.4.2014. до 12.4.2014. године низом активности обележен је Дан Економско-трговинске школе из Кикинде. Овом приликом одржан је шаховски турнир у организацији професора математике Зорке Исаков. Победник турнира је: Предраг Латиновић, 4.3.

   (слике и видео)

  • Републичко такмичење из математике

   Републичко такмичење из математикеРЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ СРЕДЊИХ ЕКОНОМСКИХ, ПРАВНО-БИРОТЕХНИЧКИХ, ТРГОВИНСКИХ И УГОСТИТЕЉСКО-ТУРИСТИЧКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ

   Такмичење је одржано у Економско-трговинској школи у Параћину 11. и 12. априла 2014.  Нашу школу је представљала екипа ученика од првог до четвртог разреда: Жељана Томин 1.1, Јелена Попов 2.2, Дуња Булатовић 3.1 и Дејан Малиџа 4.3 у пратњи професора математике Илдико Јеж и Љубице Иличин.

   Ово је шести пут како ученици наше школе учествују на Републичком такмичењу. Врло је битно да могу да учествују и ученици млађих разреда, јер тако стичу искуства на такмичењима, а имају прилику да поправе своје резултате наредних година. Тако је ученик Дејан Малиџа учествовао сваке године, али је  тек ове године  постигао запажени резултат освојивши друго место. Остали ученици и поред великог труда  нису имали неки значајнији пласман: Томин- 22. место, Попов – 32. место и Булатовић – 27. место.

  • Републичко такмичење из рачуноводства

   Republicko takmicenje iz racunovodstvaРепубличко такмичење из рачуноводства

   У Економско-трговинској школи 4. и 5. априла 2014. године у Крушевцу одржало се Републичко такмичење из рачуноводства. Наша школа је други пут учествовала на том такмичењу, што је  велики успех. Школу је представљала  ученица Валентина Станаћев  из IV3 одељења, ментор ученице је професорица Зора Гавранчић. Учествовало је 35 економских школа из Србије. Док су ученици радили задатак,  за професоре је одржан округли сто са темом „Примена МРС-а у области финансијског извештавања“ . У суботу смо обишли културне знаменитости Крушевца.

    

  • Економска трибина

   Ekonomska tribinaЕкономска трибина одржана дана 03.04.2014. године

   И ове школске године у Економско трговинској школи смо имали госте са Економског факултета из Суботице. Захваљујући томе, одржали смо још једну Економску трибину намењену матурантима наше школе.

   Трибина је  одржана  у  медијатеци Економско-трговинске школе 03.04.2014. године под називом „Промоција Економског факултета у Суботици“. Испред Економског факултета опет нам је био некадашњи ученик Економске школе из Кикинде, а сада ванредни професор и предавач на смеру информациони системи др Мартон Сакал. Организатор трибине био је наставник Економско-трговинске школе мр. Станислав Завишин.

  • ТАКМИЧЕЊА ИЗ РАЧУНАРСТВA И ИНФОРМАТИКE

   4ТАКМИЧЕЊА ИЗ РАЧУНАРСТВA И ИНФОРМАТИКE

   22. марта 2014. године, ученици наше школе Никола Грујић, Милана Галић и Страхиња Пјевчевић учествовали су на такмичењу из Рачунарства и информатике које је организовао УПИС уз подршку Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација које је проглашено за такмичење од националног значаја. Такмичили су се тимови из 96 школа са територије Републике Србије. Тим ученика који је као ментор водила Тања Радованов је освојио друго место на овом националном такмичењу.

   30. марта 2014. године одржано је у Е-гимназији у Новом Саду Републичко такмичење из Рачунарства и информатике које се налази у Календару такмичења Министарства просвете, науке и технолошког развоја. На овом такмичењу је учествовао пласирани ученик са Окружног такмичења из Рачунарства и информатике Александар  Бабић са менторком Тањом Радованов. Такмичење се реализовало у две категорије: израда теста и израда сајта. Александар је освојио прво место на Републичком такмичењу.

  • Коста Трифковић - Љубавно писмо

   Коста Трифковић - Љубавно писмо

   Школска драмска секција, на челу са професоркама Јеленом Петровић, Љубицом Колунџић и Душицом Јованов, припремила је комедију Косте Трифковића "Љубавно писмо" за Дан Економско-трговинске школе, 13.04.2013 у Мађарском дому "Еђшег". 

   Након сјајне премијере, директор Томислав Бартолић је предложио и другу изведбу у Кикиндском народном позоришту, 26.04.2013. Чланови драмске секције- Валентина Станаћев, Сара Зељковић, Јелена Иветић, Корнел Екреш, Дејан Бабић, Никола Грујић, Страхиња Пјевчевић и Марија Блажић (инсципијент) су на најквалитетнији начин, одличном глумом,  дочарали ову животну ситуацију коју обрађује ова комедија чија комика проистиче из тога што једно љубавно писмо случајно залута у један џеп где му није било место.

  • Вече беседе „БУДИ ЧОВЕК“

   Вече беседе „БУДИ ЧОВЕК“

   Вече беседе, у организацији секције за реторику и беседништво Економске школе, одржано је 24. априла, у 18.20 сати, у просторији нове медијатеке. Вече је привукло велику пажњу како професора, тако и ученика.

   Секција за реторику и беседништво броји 11 чланова, сви су ученици 4.5 одељења, смер службеник осигурања. Са њима  ради професор Ержебет Леринц, која им  од  ове школске године  истовремено  предаје и изборни предмет основе реторике и беседништва.

  • Хуманитарна акција „Посна храна“

   Хуманитарна акција „Посна храна“

   Дејана Велемиров из 1.4, Анита Коварек, Дејана Војводић и Драгана Комленић из 1.3 и Данијела Гаврић и Андреа Детари из 3.6 разреда учествовали су у хуманитарној акцији „Посна храна“ у организацији Клуба пензионера при Геронтолошком центру. Данијела и Андреа су припремиле посне слане и слатке колаче, пите и слана јела. Дејана, Анита, Дејана и Драгана су отпевале две изворне песме – „Станика“ и „Удаде се Јагодо“. Ученице је водила Милица Стеванов, професор грађанског васпитања.

  • Републичко такмичење из статистике

   Републичко такмичење из статистике

   У суботу, 13.04.2013. године, одржало се Републичко такмичење из статистике у Шапцу. Наша школа је први пут учествовала на том такмичењу што је веома велики успех, с обзиром на то да се такмичење из статистике обновило први пут после 12 година. Школу је представљала  ученица Ана Здравковић из IV1 одељења. На том такмичењу учествовало је 24 економске школе из Србије. Такмичење је одржано у Економској школи у Шапцу и тест из статистике је трајао од 1210 до 1410 часова. Док смо чекали резултате, обишли смо Шабац, центар града, цркву, библиотеку, музеј и друге знаменитости овог града.

  • "Замена улога" професора и ученика

   "Замена улога" професора и ученика"Замена улога" професора и ученика 

   (видео)

   Једна од активности Локалног мобилног тима за каријерно вођење и саветовање, у чијем саставу су сви стручни сарадници средњих школа града, је упознавање ученика завршних одељења средњих школа са светом занимања који их очекује. У том смислу ученицима се пружа прилика да посматрају занимања која су им интересантна и дају им се потребне информације  како би што лакше донели одлуку на којем факултету да наставе школовање.

   Схватајући тежину овог избора и важност доношења исправне одлуке, Економско-трговинска школа је ову активност уврстила у свој Годишњи плана рада, као део програма професионалне оријентације. Начинили смо корак даље, сматрајући да ће, ако заменимо улоге са ученицима и пружимо им прилику да се испробају у занимањима којима се ми у школи бавимо, ученици моћи да добију праву, или бар потпунију, слику о том занимању. А која бисмо им занимања боље могли представити од оних којима се и сами бавимо?

  • Такмичење из основа економије

   Такмичење из основа економијеТакмичење из основа економије

   У Економско-трговинској школи 11.03.2013. одржало се Школско такмичење из основа економије. Тест је обухватио 30 питања. Наташа Милошев, ученица 4.1 успешно је решила тест па је тако била једини представник Економско-трговинске школе из Кикинде на Републичком такмичењу одржаном у Крушевцу. Републичко такмичење из основа економије одржано је од 23.03.2013. до 24.03.2013. године у Крушевцу.

  • Економска трибина 04.04.2013.

   Економса трибина 04.04.2013Економска трибина

   У новој медијатеци Економско-трговинске школе одржана је у четвртак, 04.04.2013. године економска трибина под називом „Промоција Економског факултета у Суботици“. Гости трибине били су доцент др Мартон Сакал, продекан факултета и предавач на смеру информациони системи и доцент др Дарко Пантелић, предавач на смеру маркетинг.

   Организатор трибине био је наставник Економско-трговинске школе мр. Станислав Завишин. Учесници трибине били су ученици четврте године који су се добровољно изјаснили да желе да студирају економију на овом факултету, те су с тим у вези пожелели да се нешто више информишу о ономе шта нуди суботички факултет.

  • Радионица "Још увек возим" - галерија слика

   {gallery}2017/datoteke/josuvekvozim{/gallery}

  • Економска трибина одржана 06.04.2017. године - галерија слика

   {gallery}2017/datoteke/ekonomskatribina{/gallery}

  • Такмичење на Универзитету Сингидунум - галерија слика

   {gallery}2017/datoteke/singidunum{/gallery}

  • Такмичење на Универзитету Сингидунум

   sLIKA6photo icon

   Овогодишње такмичење "Дигитална комуникација у туризму Србије" одржано је 30. марта 2017. године у центру Универзитета Сингидунум у Новом Саду. Укупно 18 тимова из целе Војводине, из Новог Сада, Руме, Ирига, Титела, Руског Крстура, Кикинде, Бачке Паланке, Сомбора, Суботице и Србобрана такмичило се у представљању своје идеје за интернет презентацију неке од разноврсних дестинација у Србији.

  • Суботичка пешчара галерија слика

   {gallery}2017/datoteke/subotickapescara{/gallery}

  • Извештај о пешачењу кроз Суботичку пешчару школска 2016/2017.година

   IMG 20170401 111036 photo icon

   Циљ: Развијање здравих стилова живота.

   Образовни циљ: Упознавање предела изузетних одлика – дела Суботичке пешчаре,

   Функционални циљ: Развијање практичних вештина сналажења у природи, постизање физичке кондиције.

   Васпитни циљ: Развијање љубави према природи и формирање свести о значају очувања природе, развијање другарства.

   Време реализације: 01.04.2017. (од 8,00 до 20,00)

   Дестинација: Суботичка пешчара

   Учесници пешачења – У пешачењу су учествовале 43 особe: 23 ученика, 20 одраслих особа и једно дете предшколског узраста (седморо запослених и тринаесторо чланова породице и пријатеља).

  • Републичко такмичење из трговинског пословања са практичном наставом

   Републичко такмичење из трговинског пословања са практичном наставомРепубличко такмичење из трговинског пословања са практичном наставом

   У нашој школи у Кикинди 15. и 16. априла 2016. године  одржало се Републичко такмичење из трговинског пословања са практичном наставом. Наша школа је други пут учествовала на том такмичењу, а први пут била домаћин. Школу су представљале ученице Александра Милошев и Јасмина Салкић из IIIодељења - трговци, ментори ученица су професорице Ружица Глушица и Славица Богосав. Учествовало је 17 ученика из 9 школа – трговаца и трговинских техничара из Србије (Пожаревац, Лесковац, Грделица, Крагујевац, Кикинда, Београд, Српска Црња, Шабац, Сомбор). Такмичење је било из теоријског и практичног дела. Прво место заузела је Економско – трговинска школа из Пожаревца а наша школа је заузела пето место.

  • Успех на Књижевној олимпијади

   Успех на Књижевној олимпијадиУспех на Књижевној олимпијади

   Дана 09.04.2016. ученица 4.2 одељења,  Милица Јон, представљала је Економско-трговинску школу и освојила је друго место на Књижевној олимпијади, на окружном нивоу, за четврти разред. 

   Она је на такмичењу показала завидно знање и с оствареним бројем поена на тесту (17) омогућила себи учешће на републичком такмичењу.

   Честитамо и желимо јој успех.

   Душица Јованов, професор

  • Шта знаш о здрављу

   Шта знаш о здрављуШта знаш о здрављу

   Општинско квиз такмичење “Шта знаш о здрављу” одржано је 07. 04. 2016. године у просторијама Црвеног крста Кикинда. За учешће у квизу су се пријавили ученици средњe школe „Милош Црњански“ и Економско-трговинска школе. У категорији омладине је учествовало 6 ученика чије одговоре је оцењивао жири у саставу Др Весна Томин, Др Драгана Грујић, Др Ана Ђурин и Др Александра Крстић. На такмичењу је учествовало 5 ученица наше Школе из одељења I1. То су Ђенић Милица, Ердељан Јована, Сремчев Ивана, Ковачевић Драгана и Бодирожа Ивана.

  • Пешачење око Палићког језера

   Пешачење око Палићког језераПешачење око Палићког језера

   Учесници екскурзије – Иако се пријавило 34 ученика, пред полазак се разболело троје ученика, а у моменту поласка отказала је још једна ученица, тако да је на излет кренуо 30 ученика: 1. 2. и 4. разреда и 21 одрасла особа (12 запослених и деветоро чланова породице, рођака и пријатеља).

   Од Кикинде смо кренули аутобусом, тачно у планирано време, преко Иђоша, до хотела Президент на Палићком језеру. Након фотографисања (за сајт школе), на обали језера код „Мушког штранда“, сачекали су нас планинари планинарског друштва из Суботице, Марко Марјанушић, Ливија Картоњаи и Емилија Пејић, који су нас повели у обилазак према јужном делу језера.

  • Успех на Књижевној олимпијади

   Успех на Књижевној олимпијади

   Дана 12.03.2016. ученица 4.2 одељења,  Милица Јон, представљала је Економско-трговинску школу и освојила је прво место на Књижевној олимпијади, на општинском нивоу, за четврти разред. 

   Она је на такмичењу показала завидно знање и с оствареним бројем поена на тесту омогућила себи учешће на окружном такмичењу.

  • Финално такмичење на Универзитету Сингидунум

   Финално такмичење на Универзитету СингидунумФинално такмичење на Универзитету Сингидунум

   У четвртак 31. марта 2016. године на Универзитету Сингидунум у Београду одржано је  финале републичког такмичења у решавању студије случаја Развој омладинског туризма у Србији.

   Укупно 25 тимова из средњих туристичких, угоститељских, економских, техничких школа и гимназија из целе Србије (Београда, Панчева, Новог Сада, Сомбора, Бачке Паланке, Пећинаца, Великог Градишта, Кладова, Деспотовца, Ниша, Књажевца, Соко Бање, Лесковца, Власотинаца, Бора, Кикинде, Суботице, Руског Крстура, Титела, Србобрана, Апатина, Ваљева, Лајковца и Бајине Баште) предложило је своје пословне идеје о унапређењу омладинског туризма у нашој земљи - шта би урадили да се нађу у позицији да одлучују и како би привукли младе туристе у Србију и свој крај.

  • „Без повратка“

   „Без повратка“

   „Без повратка“

   31. марта и 1. априла 2016. године ученици одељења 1.4, 4.1 и 3.3 учествовали су у радионицама на изложби фотографија „Без повратка“ у Народном музеју. На фотографијама је приказана Кикинда, њен свакодневни живот, појединци и групе. Ученици су исказивали ставове о свом окружењу и препознатљивим ситуацијама које имају везе са нашим градом. Доброг расположења и у инспиративној атмосфери на прави начин показали су своју креативност.

   Тим за културне активности

  • 38. Фрушкогорски маратон

   38. Фрушкогорски маратон38. Фрушкогорски маратон

   У суботу, 25. априла 2015. године на Фрушкој гори одржан је 38. Фрушкогорски маратон на којем је учествовало седам ученица наше школе заједно са професорицом Емилијом Величков. Ученици који су учествовали су: Дијана Аћамовић и Јелена Мирков из одељења 22, Ања Ивковић, Дејана Велемиров и Кристина Ћошков из 34 и Дуња Ћирић и Весна Остојић из 42. Сви заједно су препешачили 23 km.

  • РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ

   РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА ТРЕЋЕГ СТЕПЕНА УГОСТИТЕЉСКО-ТУРИСТИЧКИХ ШКОЛА ШКОЛСКЕ 2014/2015. ГОДИНЕРЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА ТРЕЋЕГ СТЕПЕНА УГОСТИТЕЉСКО-ТУРИСТИЧКИХ ШКОЛА ШКОЛСКЕ 2014/2015. ГОДИНЕ

   У периоду од 17.04.2015 до 18.04.2015. Трговинско угоститељска школа „Тоза Драговић“  у Крагујевцу била је домаћин Републичког такмичења ученика трећег степена угоститељско – туристичких школа Србије.

   Ово такмичење окупило је 28 средњих стручних школа. Такмичило се 68 ученика образовних профила: кувар, конобар и посластичар. Кувари су се такмичили у две такмичарске дисциплине: куварство са практичном наставом-припрема јела по менију и припрема јела по избору. Конобари су се такмичили у дисциплини  услуживање са практичном наставом, а посластичари у посластичарству са практичном наставом. Такмичење се одвијало   у хотелу „Зеленгора” и хотелу „Шумарице“.

  • Економска трибина - 17.04.2015. године

   Економска трибина - 17.04.2015. годинеЕкономска трибина - 17.04.2015. године

   И ове школске године у Економско- трговинској школи имали смо госте са Економског факултета из Суботице. Захваљујући томе, одржали смо још једну економску трибину намењену матурантима наше школе.

   Трибина је  одржана  у  медијатеци Економско-трговинске школе, 17.04.2015. године под називом „Промоција Економског факултета у Суботици“. Економски факултета опет нам је представљао некадашњи ученик Економско-трговинске школе из Кикинде, а сада ванредни професор и предавач на смеру - информациони системи, др Мартон Сакал.

  • Акција „За бољу Кикинду“

   Акција „За бољу Кикинду“

   Акција „За бољу Кикинду“

   Општина Кикинда организовала је акцију чишћења и уређења града, под називом „За бољу Кикинду“. Акција траје током априла, а позвани су сви грађани да дају свој допринос у уређивању и чишћењу јавних површина.

   Акцији су се у суботу, 18.04.2015. године прикључили и ученици и професори Економско–трговинске школе. Општина је обезбедила рукавице и џакове, а учесници алат. Троје професора (Славица Богосав, Александар Мишковић и Емила Кленанц) и девет ђака ове школе (Лука Петровић и Дејан Лукић из I1 oдељења, Јована Качавенда из I2 oдељења, Немања Милић,  Симона Божо,  Тијана Резнић,  Маша, Радин , Лидија Протић и Мирјана Мишков из I4 oдељења)  уклањало је смеће и  радило на уређивању површина у Великом парку, око атлетског стадиона и помоћног стадиона. Активним и савесним учешћем у акцији дали су пример како се треба односити према околини.

  • ФИМЕК награђује традиционално - полуфинале

   „ФИМЕК награђује традиционално“

   -полуфинале-

   У среду, 15.04.2015. године у Новом Саду, одржано је такмичење у знању „ФИМЕК награђује традиционално“ – полуфинале,  у организацији Факултета за економију и инжењерски менаџмент и Правног факултета за привреду и правосуђе из Новог Сада.

   Од 46 школа, које су учествовале у првом кругу у полуфинале се пласирало девет школа. Наша школа се такмичила другог полуфиналног дана са Гиманзијом из Бачке Паланке и Гимназијом и економском школом из Србобрана.

   На 25 питања, наши ученици дали су 13 тачних одговора, што није било довољно да се квалификују у финале. Квалификовала се Гиманзија из Бачке Паланке, која је дала 19 тачних одговора.

   Ипак, још једном треба похвалити наше такмичаре, који су једина екипа из ове школе до сада која је победила у првом кругу и учестовала у полуфиналном такмичењу, а учествујемо већ 6 година. Похваљујемо Алексу Ружића и Николу Цвијана, из 41 и Јову Иветића  из 42 одељења..Захваљујемо се навијачима који су их бодрили.

   На крају, да похвалимо изврсну организацију целокупног такмичења овог факултета, који су и на овај начин показали колико брину о будућим студентима.

    

   У Кикинди, 16.04.2015.                               

   Психолог Школе, Катица Рајков

  • Републичко такмичење из рачуноводства

   Републичко такмичење из рачуноводстваРепубличко такмичење из рачуноводства

   3. и 4. aприла 2015. године је одржано Републичко такмичење из рачуноводства у Средњој школи у Свилајнцу. Нашу школу је представљала ученица 42 одељења, смер финансијски администратор, Инес Малетин са ментором Иваном Којић.

   Такмичењу су присуствовали ученици четвртих разреда из 34 школе из Србије. У конкуренцији од 34 школе, Инес Малетин је освојила пето место.

   Инес Малетин честитамо на вредној припреми за такмичење и оствареном успеху.

    

   Захваљујемо се власницима Пореске канцеларије „Пипер“, Рајки и Велибору Пипер, који су нам омогућили да одемо на ово такмичење, што награђују ученицу Инес Малетин и што доприносе афирмацији предмета Рачуноводство.

  • ФИМЕК награђује традиционалнo

   ФИМЕК награђује традиционално„ФИМЕК награђује традиционално“

   У понедељак, 30.03.2015. гoдине у Новом Саду, одржано је такмичење у знању „ФИМЕК награђује традиционално“ у организацији Факултета за економију и инжењерски менаџмент и Правног факултета за привреду и правосуђе из Новог Сада. 

   За такмичење се ове школске године пријавило 46 школа. Наша школа је била на распореду 6. дана такмичења и такмичила се са Хемијском школом из Кикинде, Економском и Техничком школом из Старог Бечеја и Економском школом из Руме.

   Нашу школу представљала је екипа коју су чинили:

   Алекса Ружић, 41

   Никола Цвијан, 41 и

   Јово Иветић, 42.

   У конкуренцији пет средњих школа Војводине, показали су најбоље знање и тако се пласирали у други круг такмичења које ће се одржати после распуста. Од срца им честитамо и желимо пуно успеха у полуфиналу.

   Оно што је још важно је, да се ове године пријавило шест ученика за такмичење, из два одељења по тројица (41 и 42). У таквој ситуацији морала сам селекцијом утврдити која тројица ће бити у екипи. Први круг селекције спроведен је Тестом из општих знања – информисаности 13.03.2015. Пошто смо том приликом добили само два такмичара, а за треће место у екипи два ученика су имала исти број бодова, морали смо да уђемо у други круг. Борба за треће место је била заиста јака. Оба ученика подједнаких знања, а обојица веома мотивисана да иду даље. Заиста ми је било жао што не могу да учествују обојица. Ипак правила су јасна. Други круг организован је само за Марка Срдића и Јову Иветића. За ову прилику кориштен је део Великог теста опште културе. Опет се догодило да су обојица ученика добила исти број бодова. 16. марта ушли смо у трећи круг такмичења (такође делом Великог теста опште културе – други део). Овог пута Јово Иветић је имао један поен више и тако је постао члан екипе која се такмичила у Ново Саду.

       Име, презиме и одељење Број бодова
   Први круг Други круг Трећи круг
   13.03. 13.03. 16.03.
   1 Алекса Ружић, 41 24    
   2 Никола Цвијан, 41 19    
   3 Марко Срдић, 41 17 8 8
   4 Јово Иветић, 42. 17 8 9
   5 Бранислав Вукељић, 42. 14 -  
   6 Стојан Ковачевић , 42. 12 -  

   Шта још рећи? Наравно, уз такмичарску екипу, могли смо да поведемо и навијаче. Они су били из одељења из којих су такмичари.

   Све у свему дан је био леп, а ми задовољни исходом.

   Полуфинале ће се одржати у периоду од 14-16.априла. Још увек није познато када ће наша школа наступати.

    

   У Кикинди, 03.04.2015.                               

   Психолог Школе, Катица Рајков

  • Нека такмичење почне – бесплатна екскурзија!

   Нека такмичење почне – БЕСПЛАТНА ЕКСКУРЗИЈА!

   У оквиру спровођења и остваривања активности Развојног плана Школе, а са циљем смањеања неоправданог изостајања из Школе, обавеаштавамо ученике  да ће се у јуну месецу 2013. године организовати бесплатна једнодневна екскурзија до Суботице и Палића.

   На ову екскурзију ићи ће ученици који намају неоправданих изостанака, као и одељење које буде имало најмање ноправданих изостанака у школи по ученику.

   Како ствари стоје тренутно?

   На полугодишту је било 19 ученика без неоправданих изостанака, а на трећем кварталу неколико одељења се истицало по малом броју неоправданих изостанака. То су следећа одељења:

   Oдељења

   Просек неоправданих изостанака по ученику

   11

   2,03

   41

   2,19

   12

   2,48

   14

   2,54

   33

   2,54

   Чак и ако сте имали неоправдане изостанке, а налазите се у неком одељењу са малим бројем неоправданих изостанака, имате шансу. С обзиром да до краја наставе има још више од месец дана за матуранте и два месеца за оне који то нису, позивамо вас да узмете активно учешће и својим понашањем допринесете победи свог одељења.

    

         У Кикинди,

         19.04.2013.                                                                                     Ваша Школа

    

  • ОБАВЕШТЕЊЕ

   У уторак и среду, 16. и 17. априла, од 10 до 14,30 чссова, у просторијама Канцеларије за младе, у оквиру професионалне оријентације ученика, за ученике 3. и 4. разреда (матуранте) одржаће се дводневни семинар.

   Циљ семинара је пружање помоћи младим особама да одаберу или учврсте избор будућег занимања. Семинар ће се извести кроз групни радионичарски рад или индивидуално саветовање.

   Позивамо заинтересоване ученике да се пријаве психологу што пре. Свака средња школа има 10 места.