Filter
  • Новогодишњи квиз знања

   Извештај о одржаном новогодишњем

   квизу знања школске 2017/2018. године

    

   IMG cdcfbfe40fe041b4c6bde33e03d1829d Vphoto icon

    

    

    

   Уочи новогодишњих празника и зимског распуста,на крају првог полугодишта, Ученички парламент  организовао је новогодишњи квиз. Квиз је одржан  21.12.2017. године, у термину  9:40 - 11:25 часова у просторијама нове медијатеке Економско-трговинске школе. У њему су  учествовале 3  екипе, и то из одељења IV/1 (Бранко Демировић, Јована Родић и Жељана Бањац), III/2 (Ана Береш, Тијана Перишић и Бранка Лалић) и II/1 (Марко Крнић, Смиљана Лудајић и Mирко Раљић). Ученици су пред собом имали велики изазов - да покажу своје знање из разноврсних области (историје, географије, опште културе, филмске и музичке уметности) у игри „Сакупи бодове“, а затим  и у играма „Реци брзо“, спајалице и  асоцијације. У веома динамичној и веселој атмосфери  квиза сви учесници су показали завидан ниво знања, ентузијазма и борбености. Победу је однела екипа III/2 одељења.

   Професор Драган Голић је својим учешћем и доприносом у самом осмишљавању и техничкој имплементацији  допринео високом квалитету и атрактивности овог квиза, док је професорица Наташа Вучковац, поред асистенције у идејном решењу, била водитељка квиза. Атмосфера на квизу била је веома позитивна и подстицајна, захваљујући публици -  ученицима који су бодрили своје другове и другарице.

   У Кикинди, 10.01.2018.

   Извештај поднели:

   Драган Голић, проф.

   Наташа Вучковац, проф.

  • Опремљен трговачки кабинет

   Опремљен трговачки кабинетОпремљен трговачки кабинет

   Економско-трговинска школа у Кикинди је званично отворила нов трговачки кабинет. Уз ревидиран програм, од ове године ученици ће завршни испит трговинског пословања полагати у оквиру школе, а не пословница Компаније „Ангропромет“, како је до сада била пракса.Кикиндска школа једна је од свега 23 школе у Србији која је добила овакав кабинет.

  • Школско такмичење из рачуноводства

   Такмичење из рачуноводстваШколско такмичење из рачуноводства

   23. јануара 2015. године је одржано школско такмичење из рачуноводства. Право учешћа имају ученици четврте године. На такмичењу су учествовале три ученице одељења IV1:  Дуња Булатовић, Валентина Пап и Милица Милићев, а одељење IV2 је представљала ученица Инес Малетин.

   Победница школског такмичења из рачуноводства је ученица IV2 Инес Малетин, која се, овом победом, пласирала на Републичко такмичење из рачуноводства, које ће бити одржано 03. и 04. априла 2015. године у Свилајнцу.

  • Градимо толеранцију и ненасиље

   Градимо толеранцију и ненасиљеПројекат Економско-трговинске школе и Центра за стручно усавршавање у Кикинди

   „Градимо толеранцију и ненасиље“

   Захваљујући Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, Економско-трговинска школа и Центар за стручно усавршавање Кикинда спроводе пројекат под називом „Градимо толеранцију и ненасиље“ од новембра 2014 године. Радионице и предавања држе професори Тања Радованов и Емил Хофгезанг и стручни сарадник Лидија Терек са ученицима Економско-трговинске школе, ОШ „Вук Караџић“, ОШ „Жарко Зрењанин“ и ОШ „Петар Кочић“ из Накова. 

  • Отворено школско првенство Србије у џуду

   Отворено школско првенство Србије у џудоуОтворено школско првенство Србије у џуду

   У суботу, 21.12.2013. године у Кикинди у Спортском центру „Језеро“  одржано је Отворено школско првенство Србије у џуду на којем је наступио 521 ученик основних и средњих школа из целе Србије.

   Наши ученици су постигли следећи пласман:

   Божо Елезовић, 4.1 прво место у категорији до 81 kg

   Саша Будурин, 4.1 треће место у категорији до 52 kg

   Анита Коварек, 2.3 треће место у категорији до 57 kg

    

  • Новогодишњи квиз знања и турнир у стоном тенису и шаху

   Novogodisnji kviz znanjaНовогодишњи квиз знања

   Уочи новогодишњих празника, на крају првог полугодишта, Ученички парламент је организовао новогодишњи квиз. Квиз је одржан дана 23.12.2013. године, у термину од 10:45 до 13:15 часова у просторијама нове медијатеке Економско-трговинске школе. У њему је  учествовало 8 екипа, и то из одељења: 1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.3, 3.1, 4.2 и 4.3.

   Ученици су пред собом имали нимало безазлен  задатак - да покажу своје знање из разноврсних области (економије, историје, географије, опште културе, филма, музике), затим су ту била и логичка питања – мозгалице, откривање загонетне личности и игра асоцијација.

  • Економска трибина

   Економска трибина - 09.11.2012.

   Већ седам година у Економско трговинској школи у Кикинди одржава се за ученике четвртих разреда ваннаставна активност економска трибина. Реч је о активности где нам стручни гости из окружења говоре о актуелним економским темама које најчешће нису обрађене у уџбеницима. Ове школске године дана 09.11.2012. године одржана је трибина под називом „Савремени банкарски производ“. Поред тридесетак ученика одељења 41, 42, 43 и 45 гости трибине су били и руководиоци пословних банака из Кикинде.

  • Партнерство на делу

   1"Партнерство на делу" Етлинген, Немачка

     од 10.03. до 15.03.2012. године

   Десеторо ученика Економско-трговинске школе: Слободан Голушин, Тамара Марков, Сашка Миросављев, Душан Ромић, Смиљана Кекић, Ивана Стјепановић, Милица Љубоја, Жељка Шокловачки, Олга Ђукић и Мирослав Милованов, у пратњи професора Иване Којић и Јасне Попов, у оквиру пројекта Школско партнерство на делу, који реализују немачко Друштво за техничку сарадњу, Европски покрет у Србији и наше Министарство просвете и културе, боравили су пет дана у Етлингену. Наши ученици су били смештени у домовима својих вршњака, који су отворена срца прихватили госте.

  • Дани лудаје

   3

   Дани лудаје 2011

   Ученици 3.4 одељења смер туристички техничар-оглед и 4.4 одељења смер туристички техничар су волонтирали, били туристички водичи, презентовали школу путем штанда и учествовали у квизу „Кикинда-мој град“ у оквиру манифестације „Дани лудаје“ у периоду од 06. до 09. октобра 2011. године.

    

  • Дан школе

   5

   Дан школе 2011

   Дана 13.04.2011. године, обележен је Дан Економско-трговинске школе путем литерарно-драмске изведбе ученика, са темом “Јер све што љубимо – створили смо сами” и мултимедијалним приказом ретроспекције развоја наше школе.

    

  • Извештај са школског такмичења из рачуноводства

   n20161221 163836Право учешћа на школском такмичењу из рачуноводства имају ученици четврте године смера економски техничар и смера финансијски администратор.

   Школске 2016/2017. године за школско такмичење из рачуноводства пријавиле су се четири ученице: Јелена Мишкељин , ученица 41 одељења- смер економски техничар, и Даилов Јасмина, Канчар Анастазиа и Касаловић Невена, ученице 42 одељења- смер финансијски администратор.

   Изузетно знање показале су ученице Канчар Анастазиа и Касаловић Невена, које похваљујемо, а, након финалног такмичења, које је одржано 25.01.2017. године, победила је ученица Невена Касаловић, која се овом победом пласирала на Републичко такмичење из рачуноводства, које ће се одржати у Горњем Милановцу 22. априла 2017. године.

   Предметни професори

   Зора Гавранчић и Ивана Којић

  • Мали новогодишњи концерт музичке групе „Инфлација“

   Последњи наставни дан првог полугодишта, школске 2016/2017. године, обележен је у духу новогодишњих празника. Чланови школске музичке групе „Инфлација“ вредно су радили у протеклом периоду како би својим професорима и другарима приредили новогодишњи музички концерт. Присутни су могли да уживају у звуцима популарних домаћих и страних песама. За добро расположење потрудили су се ученици Александар Попов - гитара, Огњен Оштрић - гитара, Марина Месарош - клавијатура, Јелена Салкаи - вокал, Теодора Влаховић - вокал, Јелена Голић - пратећи вокал и Јована Качавенда - пратећи вокал, које овом приликом похваљујем. Делић веселе атмосфере можете погледати на сликама.

   Професор Гордана Јокић

   SRT 6168       SRT 6183

   SRT 6164        SRT 6177

  • Спортски мозаик

   Спортски мозаикСпортски мозаик

   Економско-трговинска школа и Центар за стручно усавршавање Кикинда у  периоду од 4. до 14. јануара 2015. године уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину реализују пројекат под називом „Спортски мозаик“.  Пројекат су подржали и  СЦ „Језеро“ Кикинда и „Аутопревоз“ Кикинда.

   Пројекат  обухвата 80 ученика узраста 8. разреда основних и 1. и 2. разреда средњих школа на територији општине Кикинда.

  • Дочекали смо Деда Мраза

   Дочекали смо Деда МразаДочекали смо Деда Мраза

   У среду, 23.12. 2015. године, у Економско-трговинској школи одиграна је представа "Побркана бајка" коју су припремили чланови драмске секције под вођством професорке Душице Јованов. 

   Малишани и њихови родитељи су уживали и у веселом расположењу, заједно са глумцима, дочекали су Деда Мраза.

  • Ученици који су похваљени на полугодишту

   На крају 1. полугодишта похваљено је 145 ученика, за одличан успех (5,00), за редовно похађање наставе (без изостанака), за похађање наставе без неоправданих изостанака, за учешће на републичким такмичењима и освојено 1. место на републичком такмичењу.

    

   Списак похваљених ученика је следећи:  

   Р. Бр. Име и презиме ученика који се похваљује одељење Успех 5.00 Уопште без изостанака Без  неоправданих изостанака Други разлози
   1 Будач Ивана 11 Х   Х  
   2 Родић Јована 11 Х      
   3 Јованић Ана 11   Х Х  
   4 Рац Сабо Марија 11   Х Х  
   5 Бајкин Небојша 11     Х  
   6 Бањац Жељана 11     Х  
   7 Жеравица Милан 11     Х  
   8 Јелача Милица 11     Х  
   9 Катић Флора 11     Х  
   10 Киш Александра 11     Х  
   11 Радак Мартина 11     Х  
   12 Миланков Ђорђе 12   Х Х  
   13 Барбер Дражен 12     Х  
   14 Баркоци Леон 12     Х  
   15 Влаховић Теодора 12     Х  
   16 Војиновић Јована 12     Х  
   17 Вученовић Јована 12     Х  
   18 Ђуричин Александра 12     Х  
   19 Ердељан Теодора 12     Х  
   20 Зималетин Тамара 12     Х  
   21 Лаковић Срђан 12     Х  
   22 Мирков Маја 12     Х  
   23 Олах Јована 12     Х  
   24 Оштрић Огњен 12     Х  
   25 Пајић Драган 12     Х  
   26 Парабуцки Дејана 12     Х  
   27 Салкаи Јелена 12     Х  
   28 Анђелић Милан 13     Х  
   29 Илијин Гордана 13     Х  
   30 Остојић Милан 13     Х  
   31 Путник Ивана 13     Х  
   32 Радаковић Немања 13     Х  
   33 Симић Кристина 13     Х  
   34 Шебек Ања 13     Х  
   35 Куцуровски Анастазија 14   Х Х  
   36 Бабичић Јована 14     Х  
   37 Карановић Марина 14     Х  
   38 Милић Немања 14     Х  
   39 Радин Маша 14     Х  
   40 Такачев Хелена 14     Х  
   41 Татомир Олгица 14     Х  
   42 Вокић Босиљка 14     Х  
   43 Голушин Марио 15     Х  
   44 Чикош Дијана 15     Х  
   45 Печи Анита 15     Х  
   46 Такић Јелена 15     Х  
   47 Мишкељин Јелена 21 Х Х Х  
   48 Цуњак Јелена 21 Х      
   49 Бањац Јована 21     Х  
   50 Влаовић Снежана 21     Х  
   51 Лисица Ђорђе 21     Х  
   52 Мирков МИлан 21     Х  
   53 Спасић Слободан 21     Х  
   54 Томин Жељана 21     Х  
   55 Аћамовић Дијана 22     X  
   56 Грбић Наталија 22     X  
   57 Даилов Јасмина 22     X  
   58 Драгић Сузана 22     X  
   59 Јаначковић Теодора 22     X  
   60 Канчар Анастазија 22     X  
   61 Куцoровски Рената 22   Х X  
   62 Маљугић Мирослав 22     X  
   63 Мартон Изабела 22     X  
   64 Раца Алекса 22     X  
   65 Тинтор Немања 22     X  
   66 Толмачев Ненад 22     X  
   67 Томић Марко 22     X  
   68 Ћирић Данијела 22     X  
   69 Ћирић Јована 22     X  
   70 Халаи Никола 22     X  
   71 Шошић Катарина 22     X  
   72 Ђурђев Ивана 23     X  
   73 Ибрајтер Борис 23     X  
   74 Јовичин Алекса 23     X  
   75 Мишков Душко 23     X  
   76 Сарић Неда 23     X  
   77 Ћорлука Милица 24   Х Х  
   78 Антин  Јована 24     Х  
   79 Барна Кристина 24     Х  
   80 Бројчин Мирјана 24     Х  
   81 Коцкар Јована 24     Х  
   82 Лерик Александра 24     Х  
   83 Недељков Наташа 24     Х  
   84 Рељин Маријана 24     Х  
   85 Митровић Сабрина 25 Х      
   86 Аћић Јелена 25   Х Х  
   87 Дудић Јована 25     Х  
   88 Лукић Јована 25     Х  
   89 Радин Стефан 25     Х  
   90 Салкић Јасмина 25     Х  
   91 Ђукић Светлана 31 Х      
   92 Иличин Ивана 31 Х   Х  
   93 Јарић Ана 31 Х      
   94 Киш Андреа 31 Х   Х  
   95 Родић Јелена 31 Х   Х  
   96 Агбаба Јелена 31     Х  
   97 Гламочак Јелена 31     Х  
   98 Дракулић Наташа 31     Х  
   99 Еређин  Маријана 31     Х  
   100 Крчмар Зорана 31     Х  
   101 Недељков Теодора 31   Х Х  
   102 Шћепан  Рудан 31     Х  
   103 Тарич Марија 31     Х  
   104 Ћирић Невенка 31     Х  
   105 Урошев Вања 31     Х  
   106 Утржен Милена 31     Х  
   107 Јон Милица 32 Х   Х  
   108 Кендереши Александар 32 Х   Х  
   109 Попов Јелена 32 Х      
   110 Габор Синтиа 32     Х  
   111 Мирков Марија 32     Х  
   112 Надлачки Милица 32     Х  
   113 Попов Бојана 32     Х  
   114 Богдановић Ивана 32     Х  
   115 Белош Бранислава 33     Х  
   116 Коварек Анита 33     Х  
   117 Сивчев Никола 33     Х  
   118 Станковић Кристина 33     Х  
   119 Михаљфи Теодора 34 Х   Х  
   120 Криштоф Силвиа 34   Х Х  
   121 Дракулић Кристина 34     Х Учешће на Републичком такмичењу у пливању
   122 Лакић Невена 34     Х  
   123 Колданов Верица 35   Х Х  
   124 Давид Денис 35     Х  
   125 Каракаш Милена 35     Х  
   126 Булатовић Дуња 41 Х      
   127 Вујин Јасмина 41 Х      
   128 Пап Валентина 41   Х Х  
   129 Средић Зорана 41   Х Х  
   130 Живков Јелена 41     Х  
   131 Катић Ивор 41     Х 1. место на Републичком такмичењу у стоном тенису - појединачно
   132 Милиновић Владимир 41     Х  
   133 Дражић Јована 42 Х      
   134 Кепић Ранка 42 Х      
   135 Малетин Инес 42 Х   Х  
   136 Иветић Јово 42     Х  
   137 Марки Роланд 42   Х Х  
   138 Попесков Јована 42     Х  
   139 Билбија Тања 43     Х  
   140 Голић Верица 43   Х Х  
   141 Ђорђевић Драгана 43     Х  
   142 Сарић Сања 43     Х  
   143 Грлић Кристина 43     Х  
   144 Голушин Марко 44     Х  
   145 Николин Ивана 44     Х  

    

  • Списак похваљених ученика

   Списак  похваљених ученика

   за одличан успех 5,00 и однос према настави

   на првом полугодишту школске 2013/2014 године

   (из Извештаја о анализи успеха и владања од 29.01.2014.)

   Р. Бр. Име и презиме ученика који се похваљује Oдељење Успех 5.00 Без иједног изостанка Без  неоправданих изостанака Други разлози
   1 Мишкељин Јелена 11   Х    
   2 Спасић Слободан 11   Х    
   3 Влаовић Снежана 11     X  
   4 Грујић Тамара 11     X  
   5 Жеравица Јелена 11     X  
   6 Касап Ивана 11     X  
   7 Кнежевић Николина 11     X  
   8 Ковачић Кристина 11     X  
   9 Лукач Дуња 11     X  
   10 Милић Ивана 11     X 4. место на Међуокружном такмичењу у одбојци
   11 Продановић Мила 11     X  
   12 Симеуновић Милана 11     X  
   13 Томин Жељана 11     X  
   14 Цуњак Јелена 11     X 4. место на Међуокружном такмичењу у одбојци
   15 Шорак Јелена 11     X  
   16 Петров Снежана 11       4. место на Међуокружном такмичењу у одбојци
   17 Аћамовић Дијана 12     X  
   18 Грбић Наталија 12     X  
   19 Даилов Јасмина 12     X  
   20 Драгић Сузана 12     X  
   21 Зрнић Жељко 12     X  
   22 Јаначковић Теодора 12     X  
   23 Канчар Анастазија 12     X  
   24 Караџин Ивана 12     X  
   25 Касаловић Невена 12     X  
   26 Коврлија Марија 12     X  
   27 Куцoровски Рената 12     X  
   28 Летонаи Беата 12   Х    
   29 Лолић Оливера 12     X  
   30 Маљугић Мирослав 12     X  
   31 Мирков Јелена 12     X  
   32 Мишковић Зорана 12     X  
   33 Раца Алекса 12     X  
   34 Рофа Милан 12     X  
   35 Савин Ана 12     X  
   36 Тинтор Немања 12     X  
   37 Толмачев Ненад 12     X  
   38 Томић Марко 12     X  
   39 Ћирић Данијела 12   Х    
   40 Ћирић Јована 12     X 2. место на Републичком такмичењу из рукомета
   41 Француски Слободан 12     X  
   42 Халаи Никола 12     X  
   43 Шкорић Нада 12     X  
   44 Шошић Катарина 12     X  
   45 Беодрански Ксенија 12     X 2. место на Републичком такмичењу из рукомета
   46 Мартон Изабела 12   Х    
   47 Ач Ружица 13     X  
   48 Галић Никола 13     X  
   49 Докман Бранислав 13     X 1.место на турниру у стоном тенису
   50 Ибрајтер Борис 13     X  
   51 Јагодин Сава 13     X  
   52 Јовичин Алекса 13     X  
   53 Мајсторовић Давид 13     X  
   54 Пашић Милан 13     X  
   55 Попадић Снежана 13     X  
   56 Сарић Неда 13     X  
   57 Табаковић Ален 13     X  
   58 Терзин Сретен 13     X  
   59 Ћорић Јована 13     X  
   60 Грађин Гордана 13       2. место на Републичком такмичењу из рукомета
   61 Антин  Јована 14     X 2. место на Републичком такмичењу из рукомета
   62 Барна Кристина 14     X  
   63 Бербаков Јована 14     X 2. место на Републичком такмичењу из рукомета
   64 Берковић Луна 14   Х    
   65 Боснић Милош 14     X  
   66 Бројчин Мирјана 14     X  
   67 Коцкар Јована 14     X  
   68 Лерик Александра 14     X  
   69 Недељков Наташа 14     X  
   70 Попов Александар 14     X  
   71 Ракић Јована 14     X  
   72 Рељин Маријана 14     X  
   73 Ружић Александра 14     X  
   74 Ћорлука Милица 14     X  
   75 Штеванов Душан 14     X  
   76 Аћић Јелена 15     X  
   77 Дудић Јована 15     X  
   78 Лукић Јована 15   Х    
   79 Милошев Александра 15     X  
   80 Митровић Сабрина 15     X  
   81 Радин Стефан 15     X  
   82 Салкић Јасмина 15   Х    
   83 Толмачев Игор 15     X  
   84 Киш Андреа 21 Х   Х  
   85 Родић Јелена 21 Х   Х 4. место на Међуокружном такмичењу у одбојци
   86 Маријана Еређин 21   Х    
   87 Теодора Недељков 21   Х    
   88 Дракулић Наташа 21     Х  
   89 Ђукић Светлана 21     Х  
   90 Иличин Ивана 21     Х  
   91 Рудан Шћепан 21     Х  
   92 Тарич Марија 21     Х  
   93 Урошев Вања 21     Х  
   94 Агбаба Јелена 21       2. место на Републичком такмичењу из рукомета
   95 Вукајловић Александра 21       2. место на Републичком такмичењу из рукомета
   96 Гламочак Јелена 21       4. место на Међуокружном такмичењу у одбојци
   97 Утржен Милена 21       4. место на Међуокружном такмичењу у одбојци
   98 Јон Милица 22 Х   Х  
   99 Попов Јелена 22 Х      
   100 Јакшић Јелена 22   Х    
   101 Габор Синтиа 22     Х  
   102 Глишић Хелена 22     Х  
   103 Кендереши Александар 22     Х  
   104 Кнежевић Александра 22     Х  
   105 Мирков Марија 22     Х  
   106 Попов Бојана 22     Х  
   107 Попов Јована 22     Х  
   108 Рајић Марија 22     Х  
   109 Петров Јана 22       2. место на Републичком такмичењу из рукомета
   110 Коварек Анита 23   Х   3. место на Републичком такмичењу у џудоу
   111 Сивчев Никола 23     Х  
   112 Станковић Кристина 23     Х  
   113 Зивлак Јелена 23       4. место на Међуокружном такмичењу у одбојци
   114 Михаљфи Теодора 24 Х   Х  
   115 Криштоф Силвиа 24   Х    
   116 Дракулић Кристина 24     Х Учешће на Републичком такмичењу у пливању
   117 Миланковић Ивана 24     Х  
   118 Лугоња Тања 24       4. место на Међуокружном такмичењу у одбојци
   119 Родић Јована 24       4. место на Међуокружном такмичењу у одбојци
   120 Давид Денис 25   Х   Учешће на Данима лудаје и Данима сове
   121 Варга Карољ 25   Х    
   122 Колданов Верица 25     Х Учешће на Данима лудаје и Данима сове
   123 Чорба Атила 25   Х    
   124 Весков Валентина 25       Учешће на Данима лудаје и Данима сове
   125 Сремчев Ружица 25       Учешће на Данима лудаје и Данима сове
   126 Булатовић Дуња 31 Х      
   127 Пап Валентина 31     Х  
   128 Средић Зорана 31     Х  
   129 Катић Ивор 31       1.место на Окружном такмичењу у стоном тенису - појединачно
   130 Вујин Јасмина 31       3.место на Окружном такмичењу у стоном тенису – екипно
   131 Торњи Јована 31       4. место на Међуокружном такмичењу у одбојци
   132 Милић Тамара 31       4. место на Међуокружном такмичењу у одбојци
   133 Живков Јелена 31       2. место на Републичком такмичењу из рукомета
   134 Кепић Ранка 32 Х      
   135 Малетин Инес 32 Х   Х  
   136 Иветић Јово 32     Х  
   137 Ковач Силвиа 32     Х  
   138 Марки Роланд 32     Х  
   139 Попесков Јована 32     Х  
   140 Грлић Кристина 33 Х   Х 3.место на Окружном такмичењу у стоном тенису - појединачно
   141 Јаконић Николија 33 Х      
   142 Голић Верица 33   Х Х  
   143 Драгана Ђорђевић 33     Х  
   144 Сања Сарић 33   Х Х  
   145 Левнајић Тијана 33     Х  
   146 Грујић Никола 34       Учешће у драмској секцији
   147 Пјевчевић Страхиња 34       Учешће у драмској секцији
   148 Јаконић Јована 35       4. место на Међуокружном такмичењу у одбојци
   149 Вајукић Андреа 41 Х      
   150 Грбић Алиса 41 Х      
   151 Јовчевски Кристина 41 Х      
   152 Носков Татјана 41 Х      
   153 Карачоњи Роберт 41   Х    
   154 Бјелановић Давид 41     Х  
   155 Рилке Марија 41     Х  
   156 Симић Наташа 41     Х  
   157 Елезовић Божо 41       1. место на Републичком такмичењу у џудоу
   158 Будурин Саша 41       3. место на Републичком такмичењу у џудоу
   159 Керкез Марко 42   Х Х  
   160 Лакатош Александра 42   Х Х  
   161 Марић Светлана 42   Х Х  
   162 Томић Сара 42   Х Х  
   163 Миладински Јована 42     Х Учешће и победа на школском квизу
   164 Поповић Јелена 42     Х  
   165 Радујко Невена 42     Х  
   166 Шанта Ивана 42     Х  
   167 Добранић Бранко 42       1.Место на школском такмичењу у стоном тенису
   168 Цуцић Маријана 42       Учешће и победа на школском квизу
   169 Вукашиновић Стефан 42       Учешће и победа на школском квизу
   170 Марић Светлана 42       Учешће и победа на школском квизу
   171 Блажић Марија 43 Х      
   172 Латиновић Предраг 43 Х Х Х  
   173 Валентина Станаћев 43 Х      
   174 Кристина Шимон 43 Х Х Х  
   175 Дејан Малиџа 43   Х Х 1.Место на јесењем шаховском турниру
   176 Екреш Корнел 43     Х Учешће у драмској секцији
   177 Прибиш Дуња 43     Х  
   178 Станаћев Валентина 43     Х Учешће у драмској секцији
   179 Варађанин Горан 43       1.место на новогодишњем шаховском турниру
   180 Тамаш Ивана 44 Х   Х  
   181 Трећаков Кристина 44 Х   Х  
   182 Зељковић Сара 44     Х Учешће у драмској секцији
   183 Шербеџија Милица 44     Х  
   184 Бабић Дејан 44       Учешће у драмској секцији
   185 Иветић Јелена 44       Учешће у драмској секцији
   186 Влајнић Снежана 45     Х  
   187 Вукојевић Ивана 45     Х  
   188 Томић Дајана 45     Х  
   189 Томић Далибор 45     Х  
     Укупно:   20 26 149 47

    

  • Свети Сава – Дан духовности

   Свети Сава – Дан духовности

   Предстојећи празник Свети Сава – Дан духовности, Економско трговинска школа ће обележити у петак, 25. јануара 2013. године.

   Иако је Годишњим планом рада Школе било предвиђено да се Дан духовности обележи у понедељак, 28. јануара, Школа је, по препоруци Министарства просвете, науке и технолошког развоја, одлучила да обележавање овог, за школу важног празника, помери на 25. јануар.

   Тог дана ће, након наставе, ученици са својим наставницима и запосленима Школе, посетити Храм Св. Николе. 

  • Конференција за новинаре

   3

   Конференција за новинаре „Са матуре право на посао“

   У петак, 27. маја 2011. године одржана је конференција за новинаре у циљу презентације кампање „Са матуре право на посао“.

   Пројекат финансира немачка огранизација GIZ у сарадњи са Министарством просвете и науке Републике Србије. У реформу је укључено 48 школа у Србији.

   Циљ кампање је промовисање огледних профила који су настали као резултат овог пројекта.

   У оквиру пројекта развијено је пет нових образовних профила који покривају подручја рада- економија, право и администрација; трговина, угоститељство и туризам. Oви образовни профили осмишљени су у складу са реалним потребама привреде.

   Нови образовни профили су:

    - пословни администратор,

    - финансијски администратор,

    - банкарски службеник,

    - службеник у осигурању и

    - комерцијалиста.

    

   У нашој школи постоји још један огледни образовни профил - туристички техничар, у подручју рада - трговина, угоститељство и туризам. Овај образовни профил је под покровитељством Аустријског Министарства за образовање, науку и културу.

   Сви образовни профили који су обухваћени овим пројектом нису производ насумичног одабира већ су резултат статистичких анализа о тренутним потребама за образовним кадром у Републици Србији.

   Конференцију за новинаре отворио је директор Школе Томислав Бартолић.

   О образовном профилу - финансијски администратор говорили су професорица Ивана Којић и ученик трећег разреда Душан Латиновић.

   Маријана Лаушев је прошле школске године завршила смер – финансијски администратор. Маријана се запослила у Општинском суду у Кикинди. Захваљујући њеном теоретском знању и практичним вештинама Маријана је успешно положила државни испит и полако напредује у послу.

   Јелена Симић успешни студент треће године Економског факултета у Суботици је говорила о предностима образовног профила - финансијски администратор.

   Професорица Јасна Грбић и ученица трећег разреда; Биљана Баста говориле су о смеру комерцијалиста и његовим предностима у односу на друге образовне профиле.

   Госпођа Драгана Галић, власник књиговодствене агенције има најбољи увид у радну културу и знање наших ученика. Ученици два образовна профила финансијски администратор и комерцијалиста- оглед обављају праксу у агенцији. Госпођа Галић је новинарима пренела искуства о раду ученика на практичној настави.

   Професорица Ержебет Леринц и Доротеја Кнежевић, ученица другог разреда образовног профила- службеник у осигурању говориле су о специфичностима и значају овог образовног профила.

   О образовном профилу - туристички техничар говориле су професорица Наташа Крстић и ученица другог разреда Мина Чичулић.

   Власник туристичке агенције „Оаза“, господин Мирослав Брандић говорио је о практичним вештинама ученика које стичу током практичне наставе у туристичким агенцијама.

   Ове школске године наша школа уписује пословног администратора. О овом профилу говорила је професорица Зора Гавранчић.

   Координатор огледних одељења позвала је новинаре да присуствују раду виртуелном предузећу „Forma piel“, где су ученици новинарима показали како ће урадити калкулацију продајне цене робе на основу приспеле фактуре.

   Новинари су били одушевљени јер су имали прилику да уз помоћ ученика III2 одељења, науче да ураде калулацију у EKSEL-u.

   Новинарима је уприличен коктел који су организовали ученици обрзовног профила кувар / посластичар.

   Техничку подршку пружио је Драган Голић, који је урадио презентацију у PowerPointu.

   Данијела Мандић била је лекторска подршка.

    

   Зора Гавранчић, координатор огледних одељења


   {gallery}2011/konferencija-za-novinare{/gallery}

  • Предузетништво

   предузетништво

   САЈАМ ОМЛАДИНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА У КРАГУЈЕВЦУ

   Ученици наше школе, учесници пројекта "Омладинско предузетништво у средњим стручним школама", су 23. априла 2010. године учествовали на Сајму који се одржао у Крагујевцу.

    

   Нашу школу су представљала три предузећа:

   - СЛАТКИ СНОВИ (Јована Јаковљевић, Јелена Грујин и Марко Француски),

   - ОРХИДЕЈА (Ратка Терзин, Никола Радонић, Биљана Баста) и

   - КИКА.

   Омладинско предузеће КИКА, које се бави производњом сувенира, освојило је треће место за најбољи штанд/имиџ/лого.

   КИКУ чине Бранислава Билбија, Јована Ђукановић, Ненад Карановић и Јован Радојчин, сви из одељења 3/2. Предузеће је награђено новчаном наградом у износу од 5000 динара.


   Јасна Грбић, професор-ментор предузећа

  • Innovation expo 2010

   14

   Ученици наше школе Биљана Баста, Јован Радојчин и Имре Биро били су запажени на такмичењу Innovation Expo JA-YE Skills@Work Innovation Camp and Student Company Fair који је одржан у Београду од 21. до 25. априла 2010. године. Ово такмичење је организовала национална организација Достигнућа Младих у Србији у сарадњи са British Council-ом, фирмом Microsoft, JA Europe, Delta City i USAID од америчког народа.

   Овом догађају су присуствовали и ученици са професорима из неколико европских земаља. Наше ученике је пратила професор Тања Радованов. Сваки тим се састојао од 4 до 5 ученика из различитих земаља изабраних методом случајног избора. Задатак је био да ученици осмисле школу будућности и своје идеје презентују жирију креирањем презентација. Радни језик је био енглески.

   Овом догађају су присуствовали министар просвете, др Жарко Обрадовић, британски амбасадор у Србији, Стивен Вордсворт, Владан Живановић, генерални менаџер Microsoft-a, Марко Тркуља, директор Microsoft-a, Светлана Кисић, председник ЈАС-а, Ендру Глас, директор British Council-а, као и представници банака и успешних компанија из наше земље.

    

   {gallery}2011/innovation-expo-2010{/gallery}

  • Посета Српској гимназији

   poseta srpskoj gimnaziji

   Лука Тркуља, 42, Немања Раблов, 25, Тијана Ристић, 23, Нада и Ненад Радосавчев из 34, Душан Латиновић и Весна Иветић из 22 и Јована Кулизић, 21 посетили су 11. марта 2010. године Теоретску гимназију „Доситеј Обрадовић" у Темишвару. Ова српска гимназија има дугу традицију у образовоњу и чувању српске културе и било нам је задовољство и част да темишварским ученицима и професорима представимо рад Економско - трговинске школе, али и рад Књижевног клуба и младих песника, веб редакције сајта ЕТШ и младих новинара.

   Ученике је у Темишвару дочекао и пожелео им добродошлицу председник Савеза Срба у Руминији господин Славомир Гвозденовић, док нас је у Гимназији дочекао директор Стева Перинац. Имали смо част да представљању наше школе присуствује и Генерални конзул Р. Србије господин Раденковић.

   Осим ученика на пут у Темишвар пошли су и директор Школе Томислав Бартолић, секретар Татјана Изда, професори Тања Радованов, Данијела Мандић и Тихомир Гајски и представници локалне самоуправе Гордана Булатовић и Гордана Пажин.

   Очекујемо да нас пријатељи из Темишвара посете у првој половини маја и надамо се дугогодишњој и успешној сарадњи две школе.

   Велику помоћ у реализацији пута у Темишвар пружио нам је СУП Кикинда обезбедивши да се у најкраћем временском року израде нови пасоши за ученике и СО Кикинда која је обезбедила путне трошкове.

  • Достигнућа младих


   И З В Е Ш Т А Ј
   О УЧЕШЋУ УЧЕНИКА ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКЕ ШКОЛЕ НА ТАКМИЧЕЊУ

    

   Дана 24.02.2010. године, у Конгресном центру Мастер у Новом Саду, у оквиру пројекта „Вештине у пракси", а у организацији British Councila и Достигнућа младих, одржано је такмичење средњошколаца из области социјалног предузетништва.

    

   На такмичењу су учествовали следећи ученици Економско-трговинске школе:

    - Јована Јаковљевић, Јелена Грујин и Марко Француски из 21

    - Биљана Баста, Ратка Терзин и Никола Радонић из 23

    - Јован Радојчин, Бранислава Билбија, Ненад Карановић и Јована Ђукановић из 32

    - Имре Биро, Бојана Јањић и Жолт Бодо из 35

    - Немања Симанић и Александар Рељин из 42

    

   Ученике су пратили Томислав Бартолић, директор Школе, Владимир Влашић, инструктор у организацији Достигнућа младих, професори-ментори Вук Влашић и Јасна Грбић.

   Ученици средњих школа из Новог Сада, Сомбора, Зрењанина, Футога, Бачке Тополе и Кикинде су имали задатак да реше практичан проблем из области социјалног предузетништва, односно, да осмисле бизнис идеју изводљиву у пракси, са акцентом на запошљавање маргинализованих друштвених група. Методом случајног избора, формирани су тимови који су, уз помоћ ментора из бизнис сектора, за свега неколико сати осмислили решење проблема и презентовали своје решење у облику бизнис плана.

   Победничка екипа коју си чинили ученици наше школе, Имре Биро, Биљана Баста и Јован Радојчин и ученик школе из Футога, Милан Стојаковић, под слоганом „Заједно 7 до 77", је имала идеју да оснује социјално предузеће које би повезало децу бец родитељског старања и старе и болесне људе.

   Ученица наше школе, Бранислава Билбија је била чланица екипе која је освојила треће место.

   Победници такмичења су се квалификовали за регионално такмичење на коме ће учествовати осамнаест земаља из Југоисточне Европе, а које ће се одржати априла месеца у Београду.

   Презентацији ученичких идеја су присуствовали британски амбасадор у Србији, Стивен Вордсворт, представник USAIDa за Јужну Европу, директорка British Councila, као и представници банака и успешних компанија из наше земље.

  • Колико се познајемо

   1Ученици наше школе сваке године учествују у квизу знања из историје Војводине "Колико се познајемо?" који се организује у оквиру пројекта Покрајинске владе "Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини". Тада показују колико знају о историји и култури народа који су живели и живе на територији наше покрајине. Професор задужен за припрему ученика за овај квиз је Тихомир Гајски.

    

   {gallery}2011/koliko-se-poznajemo{/gallery}

  • Књижевне вечери

   1У просторијама школске медијатеке редовно се одржавају предавања и књижевне вечери. Наш књижевни клуб је често посећен од стране савремених писаца и предавача из разних области. Често су предавачи и сами ученици, чланови омладинских хуманитарних и волонтерских организација. Они кроз предавања и радионице обележавају битне датуме, као што су Светски дан борбре против сиде, Светски дан толеранције, Дан планете Земље и слично.

    

    

   {gallery}2011/knjizevne-veceri{/gallery}

  • Школски лист ЛЕШ

   1

   Лист Економско-трговинске школе постоји већ педесет година и током тог времена мењао је име трипут. Од 1997. године он носи назив ЛЕШ (Лист Економске Школе). Излази тромесечно и воде га ученици који су чланови новинарске секције, предвођени професорима Данијелом Мандић и Миленком Михаљчићем.

   Педесет година од постојања листа ЛЕШ обележена је у галерији Тера 7. маја 2009. године. То је било први пут у општини Кикинда, а колико знамо и у Србији, да је један школски лист добио своју изложбу. Ретроспекција година и људи који су улагали себе у ове школске новине била је пропраћена директорицом наше школе, професорима и гостима.

    

    

   {gallery}2011/skolski-list-les{/gallery}

  • IV национални сајам виртуелних предузећа

   1Ове године се IV Национални сајам виртуелних предузећа одржао у Бечеју од 20.05.-21.05.2011. год. Сајам је одржан под покровитељством Министарства просвете и науке, Култур-Контакт Аустрија, GIZ-а и ЕТШ Бечеј. Организован је у циљу симулирања рада пословања виртуелних предузећа у привредном окружењу.

   Част да презентујемо наше предузеће, школу и град припала је ученицима 32 одељења, образовног профила-финансијски администратор: Маријани Голић, Душану Латиновићу и мени, Катарини Сабо. На сајму смо представљали ВП „Forma Piel“ које се бави трговином пословне и кожне галантерије. Са професорицом Жељком Миличић смо на време отпочели са припремама, те смо до наведеног датума били у потупуности спремни.

   У Бечеј смо стигли 19.05.2011. год. Пратећу опрему смо одложили у халу, у којој се одржавао сајам. Љубазни домаћини су нас спровели до хотела „Бела Лађа“у ком смо одсели оба сајамска дана.

   20.05.2011. год. – Први дан сајма. Учесници сајма (ученици) су били у обавези да од 8 часова отпочну са сређивањем штанда свог виртуелног предузећа. Професори су у то време обилазили историјске знаменитости града Бечеја – уз стручног водича професора историје школе домаћина. Отварање сајма је било у 10:30 часова. И први сајамски дан је отпочео. Уређени штандови, пропагандни материјали и хала пуна посетилаца су били посебан угођај за све нас. Како је време одмицало и ми смо се у потпуности на те услове привикли. На крају првог дана, у 17 часова, одлазимо на краћи одмор у хотел. Те вечери је организовано дружење за учеснике сајма, којих је било стотинак, у дворишту ЕТШ Бечеј.

   21.05.2011. год. – Други дан сајма. Обављају се интензивне трансакције са правним лицима, уз попуњавање све потребне пратеће документације (поруџбенице, фактуре, уплате налогом за пренос на штанд наше виртуелне WSB банке из Ужица, склапање уговора о дугорочној сарадњи, наградне игре за ревносне купце). Увидели смо да смо врло стручни и едуковани у погледу обављања оваквих послова. Морам признати да то није био случај са неким другим учесницима – показивали су приликом склапања послова са нашим ВП извесне непознанице у овим пословима. Такође смо били врло информисани о асортиману производа који смо продавали, врло педантни у попуњавању документације, спремни за пословне разговоре. Све ове наведене критеријуме су бодовали чланови жирија. Било их је укупно пет, и обилазећи штандове, бодовањем су касније утицали и на крајње резултате нашег рада. Тог дана ученици наше школе и професори су нам били у посети. И они су били у улози купаца, као физичка лица. Било нам је драго што су дошли да подрже наш рад.

   Од 32 предузећа ВП „Forma Piel“ је заузело шесто место на завршној ранг листи. Али сматрамо и желимо да се држимо пароле – да заиста није било лошег предузећа, јер сви су се трудили и уложили максимум могућих потенцијала. А то треба ценити и вредновати! Управо овакве манифестације зближе људе из многих удаљених места. Наше искуство једне овакве манифестације је немерљиво. Стекли смо утисак реално виртуелног рада привредних друштава. Искуство више које ће нам помоћи у настојањима да будемо оспособљени и за овакав вид рада у привредним друштвима.

   Захвални смо директору школе Томиславу Бартолићу што нам је омогућено да учествујемо на једном оваквом такмичењу. Пуну подрушку смо имали од професора који су нам у току досадашњег школовања пренели знања која смо могли да применимо.

   Захваљујемо се и нашој професорици, директору ВП „Forma Piel“, Жељки Миличић на стрпљењу и труду у самим припрема за учествовање на IV Националном сајму.


   Катарина Сабо 32


   {gallery}2011/iv-nacionalni-sajam{/gallery}

  • Сајам виртуелних предузећа

   1Као једна од школа које су у пројекту финансирања GTZ-а, наша школа уписује ученике за образовни профил финансијски администратор - оглед. Сваке године ученици овог одељења учествују на Сајму виртуелних предузећа које је ове године одржано у Параћину. На том сајму они представљају своје предузеће а ове године се оно бавило модом. Професор који је био одговоран за њихову презентацију била је Зора Гавранчић.

    

   {gallery}2011/sajam-virt-preduzeca{/gallery}

  • Стручна екскурзија

   1

   Посета Економском факултету у Суботици

   У четвртак, 22. октобра, одељења IV1, IV2 и IV3 са професорима Дубравком Варађанин и Станиславом Завишином, су имали прилку да посете Економски факултет у Суботици. Поред срдачне добродошлице, наишли смо и на љубазност доктора наука Мартона Сакала и Дарка Пантелића. Одвојивши време за нас, омогућили су нам да се упознамо са појединим деловима Факултета и приближили нам слику студентског живота. Ова стручна екскурзија је неким ученицима уклонила недоумице у вези са даљим школовањем. Вратили су се са још већим амбицијама и жељама за рад.

    

   {gallery}2011/strucna-ekskurzija{/gallery}

  • Шаховска секција

   2

   Шаховски турнир

   Чланови шаховске секције одиграли су шаховски сусрет са професорима и помоћним радником наше школе у следећем саставу:

    - Јован Радојчин 32 - Влада Влашић 0:2

    - Милан Арамбашић 32 - Станислав Завишин 0:2

    - Жељко Петровић 31 - Војислав Бошњак 0:2

    - Александар Рајтаров 22 - Тихомир Рајтаров 1:1

    - Мита Маћош 31 - Бранислав Јесић 1:1

    - Ненад Грађин 31 - Александар Мишковић 2:0

    - Јован Ковачевић, 12 - Зорка Исаков 1/2:1,1/2

    - Здравко Мацановић 35 - Данијела Мандић 2:0

    - Кристијан Фиреди 26 - Немања Бадрљица 2:0

    - Борко Бабић 35 - Светислав Вукмирица 1/2:1,1/2

    

   {gallery}2011/sahovski-turnir{/gallery}

    

   1

   Шаховски турнир 25.01.2010.


   На турниру у квалификацијама су играли:

    - Мита Маћош, Ненад Анучин,

    - Жељко Петровић, Дејан Ивановић,

    - Милан Арамбашић, Јован Радојчин,

    - Иван Олајић, Бабић Борко,

    - Милан Рудан, Душан Бркић.


   У осмини финала играли су:

    - Ненад Грађин

    - Жељко Петровић

    - Мита Маћош

    - Јован Радојчин

    - Јован Ковачевић

    - Милан Арамбашић

    - Александар Рајтаров

    - Здравко Мацановић


   У полуфиналу играли су:

    - Жељко Петровић

    - Јован Радојчин

    - Милан Арамбашић

    - Александар Рајтаров


   У финалу су играли:

    - Јован Радојчин

    - Милан Арамбашић


   А победник овог турнира је: Јован Радојчин

   {gallery}2011/sah-25-01-2010{/gallery}