Filter
  • ЧЕК - ЛИСТА ЗА САМОПРОЦЕНУ

   ЧЕК - ЛИСТА ЗА САМОПРОЦЕНУ

   НАПРЕДОВАЊА У УЧЕЊУ или ОДНОСА УЧЕНИКА ПРЕМА УЧЕЊУ

      

   Драги учениче!

   Пред тобом је Листа за самопроцену (download) твог напредовања у учењу или односа према учењу у школи.

   Уколико желиш да провериш колики је и какав је твој однос према учењу, за било који поједини предмет, или укупно за све предмете у школи, најпре уради даунлоуд ове листе, а потом одговори крајње искрено на сва понуђена питања.

   Након што си одговорио/ла на сва питања, у последњем реду упиши број одговора које си дао/ла, односно добио/ла у свакој колони. Тако ћеш видети колико тога и шта треба да поправиш како би постигао/ла боље резултате у учењу.

   Било би добро када би у колонама никад и понекад имао/ла мали број одговора или да их уопште немаш, а да у колонама често и увек имаш већи/велики број одговора.

   Тачних одговора на овој листи нема и нико неће видети шта си одговорио/ла, али било би добро да се, након добијених резултата, позабавиш управо оним активностима које си проценио/ла са никад или понекад те да их помериш у жељеном правцу (ка често и увек).  

  • Извештај са такмичења „ФИМЕК награђује знање традиционално“

   IMG e8799732d901dc7eafeeaad2264a9fe4 VОве године смо позив за такмичење „ФИМЕК награђује знање традиционално“, добили крајем првог полугодишта, 21.12.2017.године. Било је касно за обавештавање ученика, тако да су најава такмичења и пријављивање заинтересованих ученика уследиле по повратку ученика у школу почетком другог полугодишта. Пријавили су се ученици 4.4 одељења. Селекција није спроведена јер се пријавило управо троје ученика који су и чинили екипу наше школе.

  • Новогодишњи квиз знања и украшавање хола Економско-трговинске школе

   Новогодишњи квиз знања и украшавање хола Економско-трговинске школеНовогодишњи квиз знања и украшавање хола

   Економско-трговинске школе

   Уочи новогодишњих празника, на крају првог полугодишта, дана 23.12.2014. године Ученички парламент Економско-трговинске школе Кикинда организовао је новогодишњи квиз  у просторијама нове медијатеке. Учествовале су 3 екипe из одељења: 21 (Јелена Мишкељин, Јелена Цуњак и Снежана Влаовић), 22 (Јасмина Даилов, Сузана Драгић и Анастазиа Канчар) и 41 (Никола Цвијан, Алекса Ружић и Марко Срдић).

  • Вршњачка едукација

   1Вршњачка едукација

   У времену од 21-26. фебруара 2014. године, ученици  1. разреда, Економско-трговинске школе имали су прилику да учествују у вршњачкој едукацији Црвеног крста „Превенција родно заснованог  и сексуалног насиља у адолесцентним  везама“. Едукатори су били ученици  Техничке школе Милеуснић Марко и Чолак Дејан.

   Мотив ове едукације је подизање свести  ученика о значају партнерских веза, као и упознавање ученика  са  карактеристикама  здраве партнерске везе. Такође  ова едукација је имала за циљ и развијање осетљивости  ученика према  насиљу  и  различитим  облицима  насиља који се могу појавити, а  и вешто прикрити,  у партнерским везама.

  • Радионица “Make it possible“

   23Радионица  “Make it possible“

   Дана 21.02.2014. године у просторијама нове медијатеке Економско – трговинске школе у Кикинди одржана је радионица “”MAKE IT POSSIBLE” , која је спроведена од стране  локалне канцеларије међународне студентске организације AIESEC НовиСад.  Едукатори који су ову радионицу учинили успешном и изуезетно занимиљивом и атрактивном за све учеснике су:  Јелена Ђокић  и Огњен Бјелица са Филозофског факултета у Новом Саду и гошћа из Туниса, Сафа Месрати. Тема радионице била је РОДНА РАВНОПРАВНОСТ.

  • Хуманитарна акција

   Humanitarna akcijaХуманитарна акција


   У сарадњи Канцеларије за младе Кикинда, Ангропромета д.о.о. и Економско-трговинске школе, материјалну помоћ добило је осморо ученика ове Школе.

   Акција је започела 29. јануара 2014. године када је организована и изведена омладинска представа “Али стварно, љубав је све што ти треба!”.

   Ова младалачка представа пуна позитивних емоција, у изврсном извођењу целог ансамбла, одиграна је пред препуном салом ученика и наставника, а на иницијативу секције за родну равноправност Школе. Секција се труди да оваквих активности буде што више, с циљем  подизања свести ученика о једнакости полова, неговања добрих особина и лепог понашања према особама супротног пола, али и несебичне помоћи онима којима је помоћ најпотребнија.

  • Шаховски сусрет

   1Шаховски сусрет ученика гимназије „Душан Васиљев“ и наше Школе

   На позив ученика Гимназије у петак 14.02.2014. године одигран је пријатељски шахосвки меч. Учествовали су ученици наше Школе:

   Варађанин Горан, 4.3, Малиџа Дејан, 4.3, Латиновић Предраг, 4.3, Киш Андреа, 2.1, Мирков Јелена, 1.2, и наш бивши ученик. студент, Кошничар Слободан. Играло се до две добијене партије.

   На четири табле победили смо резултатом 2:0, на једној табли 2:1 и на шестој табли резултат је био 1:1 (није било времена да се заврши партија).

  • Школско такмичење из рачуноводства

   1Школско такмичење из рачуноводства

   У петак, 14.02.2014. године одржано је Школско такмичење из рачуноводства. У конкуренцији од девет ученика Валентина Станаћев, IV3 освојила је прво место са 27 бодова и пласман на Републичко такмичењекоје ће се одржати 4. и 5. априла ове године у Крушевцу.

   Друго место  освојили су ученици IV3: Дејан Малиџа и Горан Варађанин са 26 бодова.

   Треће место заузеле су ученице IV1: Тања Носков и Милана Малешевић са 25,5 бодова.

  • Посета успешног предузетника

   Посета успешног предузетникаПОСЕТА УСПЕШНОГ ПРЕДУЗЕТНИКА

   Сваке године на часу Предузетништва гостује успешан предузетник из локалне средине. Ове године смо у госте позвали Горана Пашића, власника и директора ДОО Мултипак, предузећа за производњу, сервисирање и продају машина за паковање производа. Повод да то буде баш г. Пашић је чињеница да је прошле године добио годишњу награду града Кикинде за допринос у области предузетништва.

   Предавање је одржано у новој медијатеци Школе 13.02.2014., у одељењима 44 – комерцијалиста – оглед и 43 – финансијски администратор.

  • Општинско такмичење из математике

   Opstinsko takmicenje iz matematikeОпштинско такмичење из математике
   ученика средњих школа 2014. у Кикинди

   Општинско такмичење из математике ученика средњих школа из Кикинде одржано је 25.01.2014. године у просторијама Економско-трговинске школе.

   Такмичило се укупно 34 ученика из четири средње школе. На Окружно такмичење се пласирало 13 ученика.

    

  • Представници НБС у ЕТШ

   Представници НБС у ЕТШПредставници НБС у ЕТШ

   У среду, 27. фебруара 2013. године, у новој медијатеци Економско-трговинске школе, у организацији Канцеларије за младе Кикинде, представили су нам се гости из Народне банке Србије из Београда и Новог Сада.

   Циљ ових предавања био је да се ученици упознају како да заштите своја права и интересе када буду пословали са банкама или осигуравајућим друштвима, како да поступе уколико им права, као потрошача финансијских услуга, на било који начин буду повређена.

  • Пословни изазов - 27.02.2013.

   Пословни изазовТакмичење „Пословни изазов“

   одржано 27.02.2013. у Новом Саду

   Организација „Достигнућа младих у Србији“ четврту годину за редом организује такмичења „Пословни изазов“, која окупљају око 400 ученика из свих крајева Србије.Током школске године организује се четири регионална такмичења: у југоисточној Србији, Београду, Војводини и југозападној Србији, а три првоплсирана тима са сваког такмичења учествују у националном финалу.

  • Приредба поводом прославе Светог Саве

   Дана 27.01.2017. године Економско-трговинска школа је прославила школску славу.

   Свети Сава, српски просветитељ, борио се да наш народ не живи у мраку незнања и својим радом и залагањем усмерио је светлост ка правом путу – путу образовања и духовности.

   Због доприноса у успешном остварењу приредбе похваљују се ученици:

   Жељана Бањац (3.1), Алекса Раца (4.1), Гордана Грађин (4.3), Маријана Гуцул (2.2), Теодора Влаховић, Јелена Сакал, Јелена Голић, Јована Качавенда, Огњен Оштрић, Мартин Караџин (3.2), Викторија Гомбош, Гордана Јованов (1.1) и Александар Попов (4.4).

   DSCN9166  DSCN9176

  • Предавања факултета Сингидунум из Новог Сада

   У оквиру редовних активности каријерног водјења 1.фебруара 2017.године, угостили смо факултет Сингидунум из Новог Сада.

   Они су за наше ученике одржали два предавања:
   1.Србија као туристичка дестинација и
   2.Представљање пословне вештине Управљање конфликтима.

   singidunumpredavanje2     singidunumpredavanje1

  • Школско такмичење из рачуноводства

   Школско такмичење из рачуноводстваШколско такмичење из рачуноводства

   28. јануара 2016. године је одржано школско такмичење из рачуноводства. Право учешћа имају ученици четврте године. На такмичењу су учествовали четири  ученика одељења IV1:  Киш Андреа, Крчмар Зорана, Ћирић Невенка и Шево Драган,  и три ученика одељења IV2 Милица Јон, Кендереши Александар и Крспогачин Милан.

   Победница школског такмичења из рачуноводства је ученица IV1 Зорана Крчмар, која се, овом победом, пласирала на Републичко такмичење из рачуноводства, које ће бити одржано 08. и 09. априла 2016. године у Параћину.

    

  • Хуманитарна представа

   Ученица 12 одељења, Јована Војиновић, болује од тешког обољења пропадања јетре. Због критичног здравственог стања, пребачена је у болницу у Италији, где чека да се нађе адекватна јетра и да се уради трансплантација. За Јованино лечење потребни су лекови који су скупи, а које Јованина породица није у стању сама да финансира.

   Економско-трговинска школа коју похађа Јована, њени другови, другарице и сви запослени, покрећу ову хуманитарну акцију са циљем да помогну Јованином опоравку. То је једино што можемо да урадимо сада док чекамо да нам се Јована врати. Овој хуманитарној акцији прикључила се Канцеларија за младе која ће ове године играти за Јовану.

   Из тог разлога позивамо ученике и запослене, као и све људе добре воље, да се одазову овој хуманитарној акцији прикупљања средстава за Јованин опоравак. Сви ученици који желе и могу да помогну потребно је да дају добровољни прилог од 100 динара благајницима одељења, који ће направити списак и заокружити оне ученике који желе да гледају представу. Представа коју ћемо гледати је омладинска представа „Продавница за самоубиство“, а играће се у четвртак, 19. фебруара 2015. године са почетком у 17:00 у мађарском дому „Еђшег“. Из тог разлога настава ће тог дана (у четвртак) почети у 12:30. 

   Да вас подсетимо да у овој омладинској представи играју и наши ученици, Милана Галић, Валентина Гомбар и Игор Арнуш.

   У Кикинди, 11.02.2015.                                                         Катица Рајков, психолог школе

    

  • Општинско такмичењe у одбојци

   Економско-трговинска школа - Општинско такмичењe у одбојциОпштинско такмичењe у одбојци

   На Општинском такмичењу у одбојци, одржаном 30.01.2015. у Кикинди, учествовале су и екипе нашe школe у мушкој и женској конкуренцији. Екипа дечака је у саставу: Никола Секулић, IV1, Марко Срдић, IV1, Лука Познановић, IV1, Стефан Мирковић, III1, Дејан Сабљић, III2, Момчило Марчета, III4 и Игор Скубан II1 освојила II место, а екипа девојчица у саставу: Јована Торњи, IV1, Tамара Милић, IV1, Јована Родић , III4, Тања Лугоња, III4, Јелена Зивлак, III3, Јована Медаревић, III2, Јелена Родић, III1, Ивана Милић, II1 и Јелена Цуњак, II1 такође je освојила II место.

  • Ученици који се похваљују

   Због оствареног успеха у 1. полугодишту, Школа похваљује:

   1. ученике 14 одељења који имају најмање оправданих и неоправданих изостанака у школи,
   2. ученике 12, 11 и 41 одељења који имају мали број неоправданих изостанака и
   3. све ученике који су постигли одличан успех.
    
   Посебно похваљујемо ученике који су постигли успех одличан (5,00), ученике који нису начинили ни један неоправдан изостанак и ученике који су се посебно истакли на часовима математике или у раду шаховске секције. Њихова имена су:
    


   Р.

   БР.

   ИМЕ И ПРЕЗИМЕ

   УЧЕНИКА КОЈИ СЕ ПОХВАЉУЈЕ

    ОДЕЉЕЊЕ 

    УСПЕХ 5.00

    БЕЗ ИЗОСТАНАКА 

   ДРУГИ РАЗЛОЗИ

   1

   Светлана Ђукић

   11

   Х

    

    

   2

   Ана Јарић

   11

   Х

    

    

   3

   Андреа Киш

   11

   Х

   Х

    

   4

   Јелена Родић

   11

   Х

    

    

   5

   Маријана Еређин

   11

    

   Х

    

   6

   Теодора Недељков

   11

    

   Х

    

   7

   Милица Јон

   12

   Х

    

    

   8

   Јована Попов

   12

    

   Х

    

   9

   Силвиа Криштоф

   14

    

   Х

    

   10

   Дуња Рујевић

   14

    

   Х

    

   11

   Кристина Ћошков

   14

    

   Х

    

   12

   Милица Милићев

   21

   Х

    

    

   13

   Валентина Пап

   21

    

   Х

    

   14

   Кристина Грлић

   23

    

   Х

    

   15

   Верица Голић

   23

    

   Х

    

   16

   Драгана Ђорђевић

   23

    

   Х

    

   17

   Сања Сарић

   23

    

   Х

    

   18

   Биљана Настовски

   24

    

   Х

    

   19

   Татјана Носков

   31

   Х

    

    

   20

   Марија Блажић

   33

   Х

    

    

   21

   Предраг Латиновић

   33

   Х

    

    

   22

   Дејан Малиџа

   33

   Х

    

    

   23

   Николина Радловић

   33

   Х

    

    

   24

   Валентина Станаћев

   33

   Х

    

    

   25

   Кристина Шимон

   33

   Х

   Х

    

   26

   Марија Козомора

   34

   Х

    

    

   27

   Ивана Томаш

   34

   Х

    

    

   28

   Кристина Трећаков

   34

   Х

    

    

   29

   Дијана Бабић

   41

   Х

    

   За изузетно залагање на часовима математике

   30

   Ана Здравковић

   41

   Х

   Х

   За изузетно залагање на часовима математике

   31

   Милорад Левнајић

   41

   Х

    

   За изузетно залагање на часовима математике

   32

   Наташа Милошев

   41

   Х

   Х

   За изузетно залагање на часовима математике

   33

   Марија Маргарета Панцел

   41

   Х

    

   За изузетно залагање на часовима математике

   34

   Данијела Радановић

   41

   Х

    

   За изузетно залагање на часовима математике

   35

   Ивана Смиљић

   41

   Х

    

   За изузетно залагање на часовима математике

   36

   Бојана Чудан

   41

   Х

   Х

   За изузетно залагање на часовима математике

   37

   Милан Селак

   41

    

   Х

    

   38

   Слободан Кошничар

   41

    

    

   За изузетно залагање на часовима математике и на шаховској секцији

   39

   Душан Малетић

   41

    

    

   За изузетно залагање на часовима математике

   40

   Смиљана Караџин

   42

   Х

    

    

   41

   Јелена Милошевић

   42

   Х

    

    

   42

   Радмила Полић

   42

   Х

    

    

   43

   Ненад Анучин

   42

    

   Х

    

   44

   Тамара Марков

   43

   Х

    

    

   45

   Марко Симић

   43

   Х

    

    

   46

   Борис Сивчев

   44

   Х

    

    

   47

   Јелена Сивчев

   44

   Х

    

    

   48

   Тамара Танасић

   44

   Х

    

    

    
    
   Школа се захваљује ученицима који су, својим успехом, показали да су вредни, радни, одговорни и свесни важности образовања.
    
   Надамо се да ће ови ученици наставити добро да уче и да ће у 2. полугодишту постићи још боље резултате.
    
   Такође позивамо и остале ученике, који се можда у првом полугодишту нису довљно снашли, да храбро крену. Још увек има довољно времена да се успех поправи или да се ангажују у раду неке школске секције.