Filter
  • Победници серијала "Кухињски калфа" ученици Економско-трговинске школе Кикинда

    

  • Кухињски калфа

    

  • КРЕТАЊЕ КОЛОНЕ МАТУРАНАТА ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКЕ ШКОЛЕ ШКОЛСКЕ 2017/2018 ГОДИНЕ

  • ПОСЕТА СУДУ ОДУШЕВИЛА УЧЕНИКЕ

   IMG 20180530 131958photo iconНеколико година узастопно, организује се посета ученика Економско-трговинске школе важним институцијама у граду. Ове школске године, у оквиру предмета Основи права, у складу са наставним планом и програмом, у 1.2 одељењу, смер - техничар обезбеђења, органозоване су посете Скупштини општини Кикинда и Основном суду у Кикинди. Ученици су имали прилике да се упознају са начином рада Скупштине општине, да бораве у свечаној сали где се одржавају седнице Скупштине општине као и да посете Услужни центар СО.

   Крајем године посетили су и Основни суд у Кикинди. Том приликом су обишли сва одељења у Суду а највише времена и интересовања ученици су показали за рад судија у судницама. Имали су прилике да преузму улоге окривљеног, браниоца, тужиоца, судије, чланова већа, дактилографа. Секретар Суда, Милена Трајковски им је у томе много помогла објашњењима и интересантним причама из свог дугогодишњег искуства.

   Ученици 3.1 одељења, смера економски техничар су такође посетили Основни суд. Били су веома задовољни јер им је употпуњено теоријско знање које су у оквиру предмета Уставно и привредно право стекли током године.

   Проф. Ержебет Леринц

    

  • Школско такмичење из основа реторике и беседништва

   IMG 4b7bb310486b60472b9fd05375684927 Vphoto icon

    

    

    

    

   На Школском такмичењу из основа реторике и беседништва, које је јуче одржано у медијатеци наше школе, гласовима жирија победила је Ивана Косанчић из 3.1 одељења, беседом „Говори да те видим“. Друго место је, на исту тему, заузела Маја Томаш из истог разреда а треће, Кристина Хајду из 1.2 одељења беседом „Веруј, али пази коме“. Публика је највише гласове дала Горану Гавранову, из 3.1 одељења, за беседу „ Није важно колико си дуго живео, него како ваља“.

   Секција реторике и беседништва захваљује свим ученицима и наставницима који су својим присуством увеличали ово такмичење.

  • Окружно такмичење из енглеског језика

   И ове године смо имали кандидате за окружно такмичење из енглеског језика које се одржало 18.03.2018. у кикиндској Гимназији.

   Нашу школу су представљали следећи ученици: Наташа Станковић, Нина Живоиновић, Јована Војиновић и Марко Анђелић.

   Ученике је припремала професорица Соња Шимон.

  • Консултације за завршни испит за ученике 3-4 одељења

   Консултације за завршни испит за ученике 3-4 одељења одржаће се:

   - 05.06.2018. уторак 11.30ч,

   - 08.06.2018. петак 12.30ч.

   професори
   Вук Влашић

   Ружица Глушица

  • Наградна екскурзија за ученике без неоправданих изостанака 2016/2017. године

   20170619 104557photo icon

   Школа је наградила ученике екскурзијом до Вршца и манастира Месић, 19. Јуна 2017. године. На екскурзију је путовало 56 ученика који су испуњавали услов, а које су предложиле одељењске старешине. Посећен је двор Епархије Банатске, Римокатоличка црква СВ. Герхарда, градски парк, градски видиковац и црква Светог крижа, вршачка кула, Клуб екстремних спортова „Изазов“ и манастир Месић. Дан је био леп, понашање ученика беспрекорно што је све заједно утицало да се задовољни врате кући.

  • Ученичка компанија „Искрица“ на манифестацији „Међународни дани ученичког предузетништва 2017.“

   20170602 100758photo icon

   Ученичка компанија „Искрица“, у саставу Роберт Сабо, Драган Пајић и Дражен Барбер са својом професорком-ментором Тањом Радованов, учествовала је на манифестацији „Међународни дани ученичког предузетништва 2017.“ од 1. до 4. јуна 2017. године у Сокобањи.

  • Наградна ексурзија наших ученица у Словенију, у организацији Универзитета Сингидинум

   Fotka1 photo icon

   Студенти Универзитета Сингидунум боравили су на стручној екскурзији у Словенији од 26. до 29. маја 2017. године. Гости екскурзије били су ученици Економско-трговинске школе из Кикинде Емилија Ракочевић, Тијана Резнић и Тамара Гајић из одељења 3.4-  туристички техничар, са професорицом Наташом Вучковац, који су освојили ово наградно путовање на такмичењу Дигитални маркетинг у туризму Србије.

  • Распоред припремне наставе за 42 одељење - Финансијско пословање

   Распоред припремне наставе за 4одељење - Финансијско пословање

   Понедељак     05.06.2017.год.                                  4.час , после подне

   Уторак            06.06.2017.год.                                  1.час, после подне

   Среда              07.06.2017.год.                                  3.час, после подне

   Предметни професор

   Жељка Миличић

  • САОПШТЕЊЕ

    

   САОПШТЕЊЕ
   ЗА БУДУЋЕ УЧЕНИКЕ ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКЕ ШКОЛЕ У
   КИКИНДИ

    

   У Конкурсу за упис ученика у средњу школу за школску 2014/2015. годину дошло је до грешке у вези са образовним профилима Економско-трговинске школе у Кикинди. Уместо образовног профила ФИНАНСИЈСКИ АДМИНИСТРАТОР одштампан је ТЕХНИЧАР ОБЕЗБЕЋЕЊА. Грешка је исправљена Допуном Конкурса од 10.06.2014. године.

   Према томе, Економско-трговинска школа у Кикинди школске 2014/2015. године уписује 5 образовних профила и то:

   1. ЕКОНОМСКИ ТЕХНИЧАР
   2. ФИНАНСИЈСКИ АДМИНИСТРАТОР
   3. КОМЕРЦИЈАЛИСТА-ОГЛЕД
   4. ТУРИСТИЧКИ ТЕХНИЧАР
   5. ТРГОВАЦ


   Још једна напомена:

   Ученици који желе да упишу образовни профил Туристички техничар требало би да упишу на крају објављене шифре слово S, дакле Туристички техничар SNKI SB 4K10S.

    

    

   За сва додатна објашњења обратите се на телефон Школе 0230 22 023 од 8 до 12 часова.

    

    

    

  • Ученик генерације

   Ученик генерацијеУченик генерације

   Комисија за награђивање и проглашење ученика генерације је, после разматрања резултата и постигнућа кандидата, и гласања Наставничког већа, одлучила да за ученика генерације Економско-трговинске школе прогласи Тамару Марков.

   Њена залагања и успеси низали су се током четворогодишњег школовања. Изузетне резултате је постигла на општинским и републичким такмичењима (представљајући школу) у пливању, хорским такмичењима, на Петом међународном такмичењу виртуелних предузећа у Бору, на пројекту „Babyboom“, у ком је савладала предузетничке вештине и заслужила сертификат који је неопходан при регистрацији заната или професије у иностранству.

  • 5. Национални сајам виртуелних предузећа у Бору

   Сајам виртуелних предузећа у Бору5. Национални сајам виртуелних предузећа у Бору

   У периоду од 18. - 19.05. 2013. године одржано је такмичење виртуелних предузећа економских школа Републике Србије. На овом сајму нашу школу је представљало виртуелно предузеће „Cameleon“ Кикинда. Такмичари су били ученици 4.3 одељења комерцијалиста у огледу: Станко Ђукић, Дијана Гаврилов и Тамара Марков.

   Делатност предузећа је трговина на велико бојама и лаковима.

   Овог пута сајам је прерастао у међународни. На сајму је било присутно 25 виртуелних предузећа из земље и 5 виртуелних предузећа из Босне и Херцеговине.

  • Bella Capra

   Ученичка компанија „Bella Capra” 

   Ученици Економско-трговинске школе у Кикинди, Милана Галић, Страхиња Пјевчевић, Никола Грујић, Сара Зељковић и Јелена Иветић  са професорком Тањом Радованов ове школске године основали су ученичку компанију „Bella Capra” у организацији „Достигнућа младих“. Од 120 регистрованих компанија, 87 је предало компанијски извештај и презентације. Наша компанија је ушла у 20 најбољих ученичких компанија у Србији. Од 29. до 31. маја 2013. године у Београду учествовали су на такмичењу за титулу Најбоље ученичке компаније у Србији.

  • Републичко такмичење у рукомету

   Републичко такмичење у рукомету

   Републичко такмичење ученика средњих школа у рукомету одржано је у Караташу и Кладову од 27.05.2013. до 28.05.2013. године. Мушка рукометна екипа Економско-трговинске школе освојила је 7. место у конкуренцији 9 екипа.

    

  • Ученици Економско-трговинске школе у акцији

   Одељење II1 у основној школи "6. октобар" у КикиндиУченици Економско-трговинске школе у акцији

   Ученици других разреда су у оквиру предмета Грађанско васпитање извели низ хуманитарних акција. Посетили су одељења за децу са специјалним потребама у ОШ „1. октобар“ Башаид и ОШ „6. октобар“ Кикинда. Поклонили су им гардеробу, школски и хигијенски прибор, написали су им стихове на тему „Осмех“ и направили наруквице са чвором среће. Ђаци су нас лепо прихватили, извели приредбу, показали школу, а онда је дружење настављено на спортским теренима.

  • Стручна екскурзија у Београд

   Стручна екскурзијаСтручна екскурзија

   Стручна екскурзија у Београд реализована је 14.6.2016. године. Учествовалису ученици 1.1, 1.2, 1.3 и 3.2. У току пута ученици су упознати са најбитнијим чињеницама везаним за Народну банку Србије а посетили су Калемегдан и Кнез Михаилову улицу.Професорице Тања Радованов и Мирјана Секулин уз пратњу водича Горана Грујића су се потрудили да екскурзија протекне у најбољем реду.

  • Републичко такмичење у рукомету

   Републичко такмичење у рукометуРепубличко такмичење у рукомету

   Такмичење је одржано у Брзећу на Копаонику 26. и 27.05.2015. године. Женска екипа наше школе освојила је 4. место. Иако смо наступали ослабљени, јер је Јелена Агбаба са сениорском репрезентацијом на припремама за квалификациони меч са Румунијом, освојено 4. место је успех јер смо наставили континуитет учествовања на Републичким такмичењима (у протекле 4 године наше ученице су освојиле једну златну, једну сребрну медаљу и два четврта места).