Filter
  • „Совембар“ - месец сова

   Sove1

   photo icon

    

    

    

   Новембар је месец посвећен совама утинама које у Кикинди, током зимских месеци, имају највеће урбано станиште . Тада их у крошњама стабала у центру града буде и по неколико стотина. Локална канцеларија за туризам и ове године уприличила је богат програм, у којем је учествовала и наша школа.

   У сали „Партизана“ у петак, 24.11.2017,  „Совембар“  је отворен изложбом „Моја визија - сова ушара“ која је започела у 10 часова. Наши ученици образовног профила туристички техничар  изложили су своје радове и украсили штанд, док су ученици образовног профила кувар/конобар нудили кексиће и медењаке, које су својеручно израдили у школском кулинарском кабинету уз стручну помоћ професорице Љиљане Салкаи. Највеће интересовање изазвала је игрица „запамти сову и освој колач“, у којој је задатак био да посетиоци пронађу што већи број истих парова сова, а затим би победник освојио наградни колач. Презентација са образовним профилима наше школе „обучена у рухо сова“ такође је била део програма представљања школе.

  • Републичко такмичењe из пливања

   20171121 165644На Републичком такмичењу из пливања које је  одржано 15.11.2017. у Крагујевцу, нашу школу  представљали су  ученици: Срђан Лаковић 4.2 који је у дисциплини 100м краул освојио 5. место, Душан Мрђа 3.1 у дисциплини 100м леђно освојио је 4. место, Софија Стојков 2.1 у дисциплини 100м  делфин освојила је 6. место, Ана Француски 1.1 у дисциплини 100м прсно освојила је 7. место ,а Милица Матијевић из 1.1 у дисциплини 100м краул  постигла је запажено 3. место.

   Честитамо!

     

    

  • Окружно такмичењe из стоног тениса

   20171109 092349На Окружном такмичењу из стоног тениса које је одржано 9.11.2017. у Кањижи, нашу школу  представљао је Горан Божић из 4.3 одељења.Он је у појединачној конкуренцији заузео друго место.

   Честитамо!

    

  • „MEНАЏЕР VS ВЛАСНИК“

   Eкономска трибина школске 2017/2018. године.

   MEНАЏЕР VS ВЛАСНИК

    slika a6photo icon

    

    

   У просторијама нове медијатеке  наше школе, 10.11.2017. одржали смо традиционалну економску трибину под називом MEНАЏЕР VS ВЛАСНИК“.

    Циљ ове трибине, као и претходних, јесте да нашим ученицима приближимо теме и трендове у области економије, али и изазове и шансе присутне у нашем привредном окружењу. У одабиру овогодишње теме руководили смо се чињеницом да се наши ученици - матуранти налазе на једној од животних раскрсница и да ће им искуства наших гостију бити од драгоцене помоћи у будућности у решавању дилеме која стоји пред њима: да ли бити специјализовани управљач - менаџер или основати сопствени посао?.

   Наши гости били су: Богдан Степанов, власник предузећа „Palet line“ ДОО Иђош; Милан Јовановић, власник предузећа „Promedia“ ДОО Кикинда; Предраг Познановић, управник филијале „Societe Generale“ банке у Кикинди и Мирољуб Томић, директор „Univerexport“-a у Кикинди. Трибини је присутвовало 44 ученика матурантских одељења  IV/1,IV/2, IV/3 и IV/4  и наше колеге - професори Драган Голић, Наташа Крстић, Емила Кленанц, Емилија Јанков и Ивана Барачков.

   Гости су дали различите одговоре на питање  „Да ли постоји рецепт за успех“. Ипак , заједнички именилац био је  да су  храброст, истрајност и одговорност особине које треба неговати и развијати на путу ка успеху.. Џон Вуден је рекао: Шта год да радите у животу, окружите се паметним људима који ће се расправљати са вама.“  Ми смо то на овој трибини успешно и урадили и надамо се да су разнолика размишљања и искуства наших гостију нашла прави пут и помогла нама и нашим ученицима у откривању сопственог пута ка успеху.

                                                                                       Организатори трибине:

                                                   професори Станислав Завишин и Наташа Вучковац

  • Сокобања

   slika a7photo icon

    

    

    

   Дана 13.10.2017, ученици Економско-трговинске школе, образовни профил кувар- Даниел Силађи, Јелена Лисица, Предраг Тенкеш,Никола Јесић, у пратњи наставника куварства Милана Малетића, крећу на пут за Сокобању због наставка учешћа у финалном догађају четврте сезоне такмичарског каравана ,,Изађи ми на теглу“, која ће се одржати 14.10.2017.године.

   На овој манифестацији наши ученици куварског смера 2.4 одељења представљали су наш град у кувању најбољег ајвара у Србији .

   Учествовало је тридесет  екипа из целе земље, међу њима и наша екипа „Младе наде“. Мада нису освојили једно од прва три места, ученици су својим залагањем, понашањем и знањем на леп начин представили своју школу и свој град.

   16.10.2017.године   

   Наставник куварства Милан Малетић  

  • Пореч

   slika a1

   photo icon

    

    

    

   У периоду од 25.10.2017. до 29.10.2017.године, у оквиру међународне сарадње у организацији Туристичког савеза Општине Кикинда, ученици Економско-трговинске школе, 2.4. одељења, куварског смера (Предраг Тенкеш и Никола Јесић), у пратњи наставника куварства Милана Малетића, боравила је у посети Поречу.

   За време боравка у Поречу били смо гости Туристичко-угоститељске школе Антона Штифанића где смо два дана учествовали у практичној настави у куварском кабинету. Заједно смо са ученицима из Пореча радили по наставном плану и припремали јела од  морских риба и плодова мора. Ученици су упознали нова медитеранска јела са подручја Истре. Остало време смо провели у разгледању градова Умага и Новиграда.

   Дана 28.10.2017. године, волонтерски смо учествовали у брању маслина на плантажи једне породице  и стекли ново искуство о намирници као што је маслина,која је врло битна у медитеранској кухињи.

   31.10.2017.године                                                                          Наставник куварства Милан Малетић 

    

  • Дрвеник

   slika a1

   photo icon

    

    

    

   У периоду од 02.10.2017. до 12.10.2017, ученици Економско-трговинске школе, смер кувар-  Јелена Лисица, Мина Срдић, Никола Јесић и Предраг Тенкеш, у пратњи наставника Милана Малетића, боравили су на Kуварској академији медитеранске кухиње у хрватском граду Дрвеник.

   За време боравка на Kуварској академији ученици су имали практичну и теоријску обуку о познавању традиционалних медитеранских јела која су им презентовали уважени мајстори кулинарства, Никша Ивичевић,Иван Бузолић и Иван Перић. Током боравка ученици наше школе припремали су традиционална јела од риба,ракова и шкољки и добили су уверење о успешно положеном I степену Куварске академије медитеранске кухиње.

   Кикинда 13.10.2017.године                                       Наставник куварства  Милан Малетић