Filter
  • Трибина на тему „Вода=живот“

   Untitled 1Поводом обележавања Светског дана вода (22. март) Секретаријат за заштиту животне средине ГУ града Кикинда је организовао трибину o теми „Вода=живот“ у великој сали Културног центра, у среду 22. марта 2017. године од 13 до 14 часова.

  • Међушколско такмичење у области заштите потрошача

   17457301 1137806383012484 183720296173205504 nНа 5. међушколском такмичењу севернобанатског округа у области заштите потрошача, које се одржало 17.03.2017. године у Сенти, учествовала је и екипа наше школе. Екипу под називом „Петра“ у саставу Јелена Мишкељин и Дуња Лукач (обе ученице IV 1 одељења) предводио је ментор, Драган Голић , професор економске групе предмета.

  • Предавањe „Женско предузетништво“ - израда куглофа

   Kuglof Natasa 17 03 2017 027У медијатеци Економско - трговинске школе, 17.3.2017. године одржано је предавање из области предузетништва, са акцентом на женско предузетништво. Наша шармантна, енергична и необична гошћа била је госпођа Смиљана Ратко. На почетку предавања Смиљана се обратила присутнима речима: „Има много оних који воле да праве колаче. Мало мање је оних који то умеју да раде.“  Свакако, морамо да признамо, на основу свега што смо видели и чули, да је Смиљана прави мајстор свог заната.

  • Сајма образовања ПУТОКАЗИ у Новом Саду

   Извештај са 12. међународног Сајма образовања ПУТОКАЗИ у Новом Саду

   IMG 2827Економско-трговинска школа из Кикинде је и ове године организовала посету међународном Сајму образовања „Путокази“ у Новом Саду. Пошто је овај сајам намењен првенствено ученицима завршних разреда,путовао је 51 матурант и 5 професора.

   Школа је учествовала на конкурсу за финансирање трошкова организованог превоза ученика и добила новчана средства од Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине, тако да је путовање за ученике и професоре било бесплатно.

   Посета Сајму је организована у срадњи са туристичком агенцијом „Турист-биро“, која је обезбедила аутобус. Полазак је био у 8 часова испред школе, а повратак у 19 часова.

   На Сајму су ученици имали прилику да се упознају са програмима бројних државних и приватних факултета и виших школа. Такође су могли да се упознају са активностима студентских удружења,омладинских задруга,издавачких кућа и завода.

   17351252 10212330597844237 1273109164 n

  • Препубличко такмичење из џудоа

   На Републичком такмичењу из џудоа које је одржано 14. марта у Панчеву, учествовао је ученик наше школе, Немања Милић из 3.4одељења. У категорији такмичара до 60 килограма, Немања је заузео прво место. Овим путем га похваљујемо и честитамо на овом великом успеху.

  • Суботичка пешчара нас зове!

    Позив на активност Суботичка пешчара нас зове!

   Обавештавамо ученике да Тим за школски спорт планира занимљиву мини екскурзију за суботу, 1.април. Није априлска шала.

   5615740 orig

   Планирана дестинација, у првом делу дана, је Суботичка пешчара. То место до сада нисмо имали прилике да видимо. Уколико укуцате на Google Suboticka pescara слике, видећете фотографије предела изузетних одлика који је под заштитом Покрајинског секретаријата за заштиту природе.

   Предвиђено је да у лаганој шетњи проведемо четири сата, полазећи из Келебијске шуме, поред Малог језера, преко вештачког брда Шиштак до Ловачког дома и бивше Титове куће.

   У другом делу дана, предвиђено је слободно разгледање Суботице.

   Полазак је предвиђан у суботу, 1.априла у 8 сати испред Школе у Улици војводе Путника бр 2, а повратак на исто место до 20 часова. Цена путовања је између 650 и 700 динара динара, у зависности од броја пријављених ученика. Сваки ученик за себе носи храну и пиће.

   Заинтересовани ученици могу да се пријаве професорима Васи Микалачком и Наташи Вучковац или психологу Катици Рајков. Пред полазак Тим за школски спорт одржаће са пријављеним ученицима састанак на којем ће ученици добити потребна упутства како би им дан протекао што пријатније.

   Пролеће се буди. Природа нас зове да јој дођемо у походе, а ми вас позивамо на незаборавно дружење.

   Тим за школски спорт

   У Кикинди, 14.03.2017.

   психолог Школе,Катица Рајков

  • Такмичење ученика у беседништву

    IMG ekipa ETS 095920Организатор 21. Такмичења ученика средњих школа у беседништву које је одржано 10. и 11. Марта у Нишу је Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Заједница школа и Правно-пословна школа у Нишу, као домаћин и организатор такмичења. Ученици су се такмичили у три дисциплине: беседа на задату тему, беседа на изабрану тему и импровизована беседа. Такмичење ученика у беседништву има за циљ подстицање и продубљивање знања, исказивање посебних склоности, развијање способностиговора, аргументовања, правилног закључивања, примену правила лепог говора, развијање креативности, неговање такмичарске традиције и такмичарског духа код ученика.

   Економско-трговинска школа у Кикинди је први пут наступила на оваквом такмичењу. Екипу су сачињавале ученице, матуранткиње Неда Сарић (4-3 одељење) и Јелена Мишкељин (4-1 одељење). Ментор им је била Ержебет Леринц, професор правне групе предмета.

  • Концерт поводом Дана заљубљених

   Како музичку групу "Инфлација" окупља љубав према музици, наши драги и талентовани чланови групе желели су да на овај посебан дан поделе ту љубав са својим професорима и другарима. У договору са својим колегама из гимназијског бенда, у уторак 14. фебруара 2017. године, у школској сали за физичко, организовано је дивно дружење за ученике обеју школа. У заједничком концерту могли смо чути разноврсне жанрове домаће и стране музике. Овај догађај засладили су ученици првог разреда наше школе, смер кувар и конобар, који су за ту прилику направили ситне колаче и служили их професорима и ученицима у публици. Заслужни за добро расположење из школске музичке групе "Инфлација" били су ученици: Александар Попов (гитара и хармоника), из одељења IV4, Огњен Оштрић (гитара), Јелена Салкаи (вокал), Теодора Влаховић (вокал), Јелена Голић (пратећи вокал), из одељења III2, Викторија Гомбош (вокал), из одељења I1.

   DSCN9244   DSCN9243