Filter
  • Иницијално тестирање из математике

   (За књигу обавештења бр. 4 и сајт Школе)

   У петак, 22. Септембра у 14 часова ученици првог и трећег разреда започеће дан иницијалним тестирањем из математике. За ученике другог и четвртог разреда, први час почиње у 14,50 сати, а дужина часова износи 30 минута.

  • Изађи ми на теглу

   DSCN0579photo icon

   У четвртак, 14.септембра на такмичењу у кувању ајвара, под називом “Изађи ми на теглу“, учествовали су ученици наше школе, 24 одељења, образовни профил кувар: Лисица Јелена, Тенкеш Предраг, Јесић Никола и Силађи Данијел. У конкуренцији 15 екипа наши ученици су освојили 1.место и добили пехар, златне медаље и право да се у октобру у Соко Бањи опробају на Републичком такмичењу. Похваљујемо их за овај изузетан успех и желимо успеха у даљем такмичењу .

    У исто време, остали ученици образовног профила кувар  другог разреда и двоје ученика првог разреда, припремали су гомбоце, чикове и ролат од паленте са надевом од лудаје, које су делили учесницима такмичења и гледаоцима манифестације. На овај начин, сви наведени ученици, су веома лепо презентовали свој профил и целу школу. Свима им се захваљујемо.

  • Позив

   Молимо да се заинтересовани ученици пријаве за следећи позив:

    

   Регионални центар за таленте Душан Васиљев, Кикинда
   Др Зорана Ђинђића 7

   П о з и в

   Поштоване колеге,
   Позивамо Вас да се са својим ученицима наставите сарадњу с Регионалним центром за таленте Душан Васиљев у Кикинди. Оснивачи Центра су градови Панчево и Кикинда, у сарадњи с панчевачким Регионалним центром за таленте Михајло Пупин. Основна делатност Центра јесте рад с надареним ученицима основних и средњих школа на територији северног Баната. Учешће у раду Центра за таленте Душан Васиљев бесплатно је за све ученике.
   Центар ће у недељу, 17. 9. 2017. године обавити пријављивање ученика средњих школа за учешће у раду Центра на бази наредних научно-истраживачких области:
   - географија
   - хемија
   - психологија
   - српски језик
   - књижевност
   - драмске уметности
   - историја
   - француски језик
   Пријављивање ученика заказано је за 11 и 30 у просторијама Гимназије Душан Васиљев. Ученици заинтересовани за француски језик не морају да имају било какво предзнање из наведеног језика, док је потребно да полазници који желе да учествују у раду групе за драмске уметности припреме монолог изведен у првом лицу, као и рецитацију, и једно и друго по слободном избору.
   Молим Вас да ову информацију проследите ученицима Ваших школа и на тај начин помогнете рад Центра.
   Надамо се наставку партнерске и пријатељске сарадње.
   Све најбоље.

   Координатор Центра за таленте Душан Васиљев