Filter
  • Победници серијала "Кухињски калфа" ученици Економско-трговинске школе Кикинда

    

  • Кухињски калфа

    

  • ПОСЕТА СУДУ ОДУШЕВИЛА УЧЕНИКЕ

   IMG 20180530 131958photo iconНеколико година узастопно, организује се посета ученика Економско-трговинске школе важним институцијама у граду. Ове школске године, у оквиру предмета Основи права, у складу са наставним планом и програмом, у 1.2 одељењу, смер - техничар обезбеђења, органозоване су посете Скупштини општини Кикинда и Основном суду у Кикинди. Ученици су имали прилике да се упознају са начином рада Скупштине општине, да бораве у свечаној сали где се одржавају седнице Скупштине општине као и да посете Услужни центар СО.

   Крајем године посетили су и Основни суд у Кикинди. Том приликом су обишли сва одељења у Суду а највише времена и интересовања ученици су показали за рад судија у судницама. Имали су прилике да преузму улоге окривљеног, браниоца, тужиоца, судије, чланова већа, дактилографа. Секретар Суда, Милена Трајковски им је у томе много помогла објашњењима и интересантним причама из свог дугогодишњег искуства.

   Ученици 3.1 одељења, смера економски техничар су такође посетили Основни суд. Били су веома задовољни јер им је употпуњено теоријско знање које су у оквиру предмета Уставно и привредно право стекли током године.

   Проф. Ержебет Леринц

    

  • КРЕТАЊЕ КОЛОНЕ МАТУРАНАТА ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКЕ ШКОЛЕ ШКОЛСКЕ 2017/2018 ГОДИНЕ

  • Школско такмичење из основа реторике и беседништва

   IMG 4b7bb310486b60472b9fd05375684927 Vphoto icon

    

    

    

    

   На Школском такмичењу из основа реторике и беседништва, које је јуче одржано у медијатеци наше школе, гласовима жирија победила је Ивана Косанчић из 3.1 одељења, беседом „Говори да те видим“. Друго место је, на исту тему, заузела Маја Томаш из истог разреда а треће, Кристина Хајду из 1.2 одељења беседом „Веруј, али пази коме“. Публика је највише гласове дала Горану Гавранову, из 3.1 одељења, за беседу „ Није важно колико си дуго живео, него како ваља“.

   Секција реторике и беседништва захваљује свим ученицима и наставницима који су својим присуством увеличали ово такмичење.

  • Окружно такмичење из енглеског језика

   И ове године смо имали кандидате за окружно такмичење из енглеског језика које се одржало 18.03.2018. у кикиндској Гимназији.

   Нашу школу су представљали следећи ученици: Наташа Станковић, Нина Живоиновић, Јована Војиновић и Марко Анђелић.

   Ученике је припремала професорица Соња Шимон.

  • Консултације за завршни испит за ученике 3-4 одељења

   Консултације за завршни испит за ученике 3-4 одељења одржаће се:

   - 05.06.2018. уторак 11.30ч,

   - 08.06.2018. петак 12.30ч.

   професори
   Вук Влашић

   Ружица Глушица